Για να βγάλουν selfie σε κάποιο επικίνδυνο μέρος, πάνω από 250 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει από το 2011 έως το 2017, όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας».
Υπάρχουν κάποιοι που ρισκάρουν σε άκρως επικίνδυνο βαθμό για να σκαρφαλώσουν σε απόκρημνα βράχια, σε καταρράκτη ή πετώντας με αερόστατο ενώ προσπαθούν να βγάλουν selfie.
Περίπου 259 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή βγάζοντας selfie, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από Ινδούς ερευνητές τη χρονική περίοδο «Οκτώβριος του 2011 έως το Νοέμβριο του 2017.
Οι περισσότεροι έφηβοι είναι θύματα των selfies. Oι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην Ινδία. Ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άνδρες (περίπου το 72%) και κάτω των 30 ετών.
Το 50% των θανάτων σημειώθηκαν στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN.Περίπου 159 Iνδοί έχασαν την ζωή τους βγάζοντας selfie από το 2011 έως το 2017. Οι ερευνητές αποδίδουν τον υψηλό αριθμό στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας κάτω των 30 ετών, ο μεγαλύτερος στον κόσμο.
Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες καταπιέζονται περισσότερο από τους άντρες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι Ινδοί άντρες ήταν πιο ριψοκίνδυνοι.
Στις ΗΠΑ τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους κραδαίνοντας όπλο το οποίο εκπυρσοκρότησε...
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι θανατηφόρες selfies είναι τα τελευταία χρόνια σε ανοδική πορεία.
Το 2011 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανατηφόρων selfies ήταν μόλις τρεις.
Μέχρι το 2016 αυτός ο αριθμός εκτινάχθηκε στους 98.
«Οι νέοι και οι τουρίστες επηρεάζονται συχνά λόγω της επιθυμίας του να δείχνουν cool δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα και λαμβάνοντας σχόλια», όπως γράφει η μελέτη επισημαίνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά σχετικά με επικίνδυνες συμπεριφορές.
«Δεν υπάρχουν ''ζώνες'' selfie»
Οι συντάκτες της μελέτης υποδεικνύουν ότι «δεν υπάρχουν ζώνες selfies» στις τουριστικές περιοχές, ειδικά στις κορυφές των βουνών/ και πάνω σε ψηλά κτίρια.Αυτό είναι ένα νέο πρόβλημα για εμάς, είχε δηλώσει το 2016 ο εκπρόσωπος της ινδικής αστυνομίας, Ντανάντζε Κουλκαρνί στο CNN.
Στη Ρωσία, το 2015, μετά το θάνατο πολλών εφήβων στην προσπάθειά τους να βγάλουν selfie, η αστυνομία διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια καλώντας τους πολίτες να τραβούν «ασφαλείς selfies».
Τα φυλλάδια διανεμήθηκαν στο ευρύ κοινό όπως και σε πανεπιστήμια και σχολεία εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες», όπως σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNN.