Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τούρκος πολίτης που μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ από το Μεξικό αποκαλύπτει: Η οικονομία είναι πολύ χάλια και ο Ερντογάν είναι δικτάτορας (Βίντεο)

Σε ομάδα παράνομων μεταναστών που συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ, βρέθηκε ένας Τούρκος πολίτης ο οποίος αποκάλυψε τον Μεσαίωνα που ζούσε στο τουρκικό κράτος του προέδρου Ρ.Ν.Ερντογάν, δίνοντας την εικόνα από μια ακόμα πιο ζοφερή κατάσταση την οποία γνωρίζαμε έως τώρα.

Όλοι οι συλληφθέντες από την αρχή συνόρων των ΗΠΑ στα σύνορα από το Μεξικό ήταν νέοι και είχαν ταξιδέψει από την Τουρκία ή το Ουζμπεκιστάν.

«Οι ΗΠΑ δεν μας δίνουν βίζα και ερχόμαστε εδώ παράνομα», είπε ο Ουγκούρ, ένας 33χρονος από την Κωνσταντινούπολη, στο

Εργαζόταν ως διευθυντής καταστήματος, αλλά είπε ότι η ζωή, και η οικονομία, χειροτερεύει κάθε χρόνο στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Είναι δικτάτορας», είπε ο Ουγκούρ για τον Ερντογάν. "Τον μισώ."

Ο Τούρκος πλήρωσε πλήρωσε σε ένα καρτέλ 6.500 δολάρια για να τον αφήσουν στα σύνορα και τώρα θα περίμενε να περάσουν μια ή δύο μέρες υπό κράτηση πριν πετάξει στο Λος Άντζελες.

Ο Ουγκούρ ελπίζει να ζήσει στη Σάντα Μόνικα και να γίνει επικεφαλής στην εφαρμογή DoorDash για να βγάλει χρήματα, μια ιδέα που φαίνεται να έχει μοιραστεί μαζί με φίλους του που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Αμερική.

«Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ με αφήσει να εργαστώ, μπορώ να εργαστώ», είπε ο ίδιος.

Η αποκάλυψη του Τούρκου πολίτη σε αυτό το χρονικό σημείο και τι θα πράξει πιθανόν ο Ερντογάν με την Ελλάδα

Γνωρίζαμε ότι η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία είναι κάτι περισσότερο από χάλια, γνωρίζουμε ότι το καθεστώς Ερντογάν έχασε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και έχει μέγα πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε όμως ακριβώς το τι ετοιμάζει το ΑΚΡ για να σωθεί και να μείνει στην εξουσία.

Με δεδομένη την μεγάλη δυσαρέσκεια της εκλογής βάσης του,  ειδικά των Τούρκων σε μικρασιατικά παράλια και τώρα και στο εσωτερικό, το τουρκικό καθεστώς είναι στριμωγμένο όσο ποτέ.

Σε αυτήν την περίπτωση η λύση για τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι ένας εξωτερικός εχθρός, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η Ελλάδα, ή ίσως η Κύπρος.

Η Τουρκία δείχνει με αργά και σταθερά βήματα μια επαναφορά  στην κατάσταση που υπήρχε με την Ελλάδα το 2020 στο Αιγαίο, αυξάνοντας την επιθετική ρητορική, και προετοιμάζοντας το έδαφος για πιθανή πρόκληση κάποιου στημένου επεισοδίου, για να τονώσει το ηθικό των Τούρκων εθνικιστών, και να στρέψει αλλού τα βλέμματα του τουρκικού λαού που πεινάει ποιο πολύ από πριν.     

Στο πλαίσιο αυτό εθνικιστικές ιστοσελίδες. Εδικά σε κοινωνικά δίκτυα, παίζουν τον ρόλο του “ λαγού”, παρουσιάζοντας στους  πεινασμένους Τούρκους πολίτες την Μεγάλη Τουρκία.  

Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς αναφέρει ότι “ είναι πιθανό ο ένδοξος τουρκικός στρατός να επεκτείνει τα σύνορα της Δημοκρατίας της Τουρκίας πέρα ​​από τα σύνορα του Κιρκούκ και της Μοσούλης με την επιχείρηση που θα πραγματοποιήσει το καλοκαίρι”.

Ο ίδιος μοστράρει και χάρτη με ελληνικά εδάφη ( Δυτική Θράκη-Νησιά στο Αιγαίο) με την τουρκική σημαία.

Δεν είναι τυχαία αυτή η πολιτική, την οποία θα δούμε αυτήν την φορά πιο έντονα από την Άγκυρα, αφού η όλη γενικότερη κατάσταση εντός χώρας, αναγκάζει το στυγνό καθεστώς Ερντογάν-Φιντάν και λοιπών πολιτικών συμμάχων, να παίξουν το χαρτί του τουρκικού εθνικισμού, για να σώσουν το τομάρι τους.

Σε διαφορετική πολιτική περίπτωση, κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση, λόγω των αθρόων φυλακίσεων Γκιουλενιστών και λοιπών χιλιάδων πολιτών τους.

Το σενάριο που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του ΑΚΡ

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, ένας πόλεμος Ισραήλ και Ιράν, ενδέχεται να αναβαθμίσει την Τουρκία εκ νέου σε σχέση με τις ΗΠΑ, και να δώσει μπόνους στον Τούρκο πρόεδρο.

Τα οικονομικά ανταλλάγματα που ενδεχομένως να έπαιρνε η χώρα του, να ήταν σημαντικά για να βοηθήσει την δύση.

Με δεδομένη όμως την ισλαμιστική προσήλωση της Άγκυρας, τέτοιες διευκολύνσεις φαίνονται αδύνατες και άκαιρες, και το πιθανό θα είναι να αρνηθούν οι Τούρκοι στις ΗΠΑ, κάθε συνεργασία.

Έτσι, η μόνη διέξοδος για πολεμική κατάσταση γυρνά εκ νέου στην Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Κύπρο.Για αυτό και μόνο για αυτό, η ελληνική πολιτική ελίτ οφείλει να κατανοήσει πολύ βαθιά πλέον, ότι τα περιθώρια στενεύουν, και οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να αιφνιδιάσουν παντού.

Tags
Back to top button