Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τοπικό αστυνόμο» με κονκάρδα για απομακρυσμένες περιοχές βάζει η κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά

Με το θεσμό του «τοπικού αστυνόμου» προσπαθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καλύψει το κενό σε περιοχές πυ δεν έχουν αστυνομικό τμήμα ή σταθμό.

Ο αστυνομικός αυτός, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα φέρει κονκάρδα στο πέτο και εκτιμάται ότι θα είναι ο σύνδεσμος της τοπικής κοινωνίας με την αστυνομία.

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές των περιφερειών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τη στέγαση και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των 32 «τοπικών αστυνόμων» θα αναλαμβάνουν οι δήμοι στους οποίους θα τοποθετηθούν.

Οι αρμοδιότητές του τοπικού αστυνόμου θα είναι:

1. Να επιλαμβάνεται και να διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας συνδρομή της υπηρεσίας αν υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης των αιτημάτων

2. Θα ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και θα συλλέγει στοιχεία μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες

3. Θα ενημερώνει άμεσα τον διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επειγούσης φύσεως και θα λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή του

4. Θα υποβάλει καθημερινά αναφορά για το τι συνέβη το προηγούμενο 24ωρο

5. Θα ενημερώνει τους πολίτες για τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που αφορούν την ΕΛΑΣ

6. Θα αναπτύσσει επαφές και πρωτοβουλίες με την τοπική κοινωνία για τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς.

Tags
Back to top button