Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το βιάζονται το KAAN οι Τούρκοι και υπέγραψαν συμβόλαιο για την Φάση 2 του προγράμματος-TAI: «Θα έχουμε τα πρώτα 10 μαχητικά μέχρι το 2028»

Στην Τουρκία υπογράφηκαν συμβόλαια για να συνεχίσει το πρόγραμμα του τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενιάς KAAN την ανάπτυξή τους στις Φάση 1 και Φάση 2, οι οποίες περιλαμβάνουν το αναλυτικό σχεδιασμό και τις δοκιμές πιστοποίησης του αεροσκάφος. Αυτό αναφέρει

F-15 εναντίον Su-35: Έπεται αερομαχία «γιγάντων» πάνω από το Ιράν μεταξύ ισραηλινών και ιρανικών μαχητικών

Πώς θα Προχωρήσει το Πρόγραμμα KAAN;

Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε στην τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών μία τελετή για την υπογραφή συμβολαίων για τις τουρκικές επανδρωμένες εναέριες πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν συμφωνίες και πάρθηκε μία σειρά νέων αποφάσεων για τις εξής πλατφόρμες: το μαχητικό πέμπτης γενιάς KAAN, το εκπαιδευτικό Hurjet, το αεροσκάφος Hurkus-B και το ελικόπτερο Gokbey.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο υπουργός εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, ο πρόεδρος της προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών Χάλουκ Γκοργκούν, διοικητής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κλπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το τουρκικό μέσο υπογράφηκε επίσης συμβόλαιο για την συνέχιση της ανάπτυξης της πλατφόρμας KAAN. Το συμβόλαιο αφορά συγκεκριμένα δραστηριότητες ανάπτυξης εντός της Φάσης 1 και Φάσης 2 του προγράμματος του μαχητικού. Μέχρι σήμερα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες μόνο για την Φάση 1, υπό την οποία πραγματοποιήθηκαν προκαταρκτικές σχεδιαστικές εργασίες μεταξύ 2018 και 2022.

Εντός του πλαισίου των Φάσεων 1 και 2 του προγράμματος του KAAN η ανάπτυξη του μαχητικού θα συνεχιστεί με αναλυτικό σχεδιασμό της πλατφόρμας και την πραγματοποίηση των πρώτων δοκιμών πιστοποίησης. Οι ενέργειες αυτές θα ολοκληρωθούν το έτος 2029, δηλαδή σε περίπου μία πενταετία από τώρα. Μέχρι το 2026, δηλαδή σε δύο έτη από τώρα, οι Τούρκοι ευελπιστούν να έχουν έτοιμα άλλα δύο πρωτότυπα του αεροσκάφος. Σήμερα έχουν στην διάθεσή τους ένα αεροσκάφος, το οποίο και κάποιες εβδομάδες νωρίτερα. 

Πώς κατάφερε ένα μικρό σουηδικό υποβρύχιο να «βυθίσει» την ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου; (Βίντεο)

Η διοίκηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα παραλάβει την έκδοση Block 10 του KAAN, η οποία είναι προγραμματισμένο να αναπτυχθεί έως το έτος 2029. Σε αυτόν τον σχηματισμό αναμένεται να παραχθούν 10 μονάδες μαχητικών, οι οποίες εντός του πλαισίου της Φάσεως 2 του προγράμματος θα παραδοθούν στο τουρκικό εναέριο στόλο μεταξύ 2030 και 2033. Η τουρκική αεροναυπηγική εταιρεία TAI είναι βέβαια πολύ αισιόδοξοι ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μέχρι το 2028, ωστόσο πολλοί στο διαδίκτυο αμφιβάλουν ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

Όπως και να έχει, το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί με την Φάση 3 την περίοδο μεταξύ 2034 και 2040, κατά την οποία το αεροσκάφος θα παραχθεί μαζικά. Η TAI αναθεώρησε αυτήν την προθεσμία για το έτος 2030. 

 

Tags
Back to top button