Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ρήγμα της Ανύδρου δεν επηρεάζει τα νησιά των Κυκλάδων εκτός της Σαντορίνης, Αμοργού, Ίου και Ανάφης

Με τους ειδικούς να πασχίζουν να διαπιστώσουν αν οι σεισμοί μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού θα εκτονωθούν με τις παρούσες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών, στην ενημέρωση των 19 Δημάρχων του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, που έγινε σήμερα μεσημέρι Κυριακής, οι σεισμολόγοι κ.κ. Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Κώστας Παπαζάχος, εκπρόσωπος των επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στα νησιά, ήταν καθησυχαστικοί.

Το ρήγμα, όπως ανέφεραν, δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα νησιά παρά μόνον τμήματα των νησιών της Σαντορίνης, Αμοργού, Ίου και Ανάφης. Επίσης, η ανάλυση του ρήγματος της Ανύδρου έδειξε πως δεν επηρεάζει τα δύο ηφαίστεια. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τα νησιά της Θήρας, Ανάφης, Αμοργού και Ίου, τα οποία είναι πιο κοντά στο ρήγμα, για τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια δεν προβλέπονται ιδιαίτερες συνέπειες.

Οι αποφάσεις στην ΠΕΔ Κυκλάδων

Ακόμη και τσουνάμι (παλιρροιακό κύμα) να δημιουργηθεί, στις εν λόγω περιοχές προβλέπεται να είναι μικρού ύψους. Κατόπιν των ανωτέρω, ακολούθησε τηλεδιάσκεψη του Τοπικού παραρτήματος ΠΕΔ Κυκλάδων με την ολομέλεια των Δημάρχων και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

1. Στη Θήρα, Αμοργό, Ανάφη και Ίο, η λειτουργία των σχολείων αναστέλλεται από τη Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, βάσει απόφασης του αρμοδίου Υπουργείου.

2. Στη Νάξο, Πάρο, Αντίπαρο και Κίμωλο η λειτουργία των σχολείων αναστέλλεται τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025. Στη Σίφνο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά πλην του Γυμνασίου με τάξεις Λυκείου “Νικόλαος Προμπονάς” του οποίου η λειτουργία αναστέλλεται μέχρι και την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025.

3. Σε όλα τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά! Οι 19 Δήμαρχοι των Κυκλάδων προχωράμε ενωμένοι, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για το καλό των κοινωνιών μας. Γραφείο Τύπου ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, των Δημάρχων των Κυκλάδων, του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητή Ε. Λέκκα και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Στασινού, παρατείνοντας την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με απόφαση της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και έχουν αναλάβει την ανάλυση του γεωλογικού φαινομένου.

 

Tags
Back to top button