Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο γονιός όταν το παιδί του αρχίσει να χτυπάει

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να διαχειριστείς ένα νήπιο που ανάμεσα στα ξεσπάσματά του αρχίζει να χτυπάει, είτε εσάς, είτε κάποιο άλλο παιδί. Ωστόσο, η συμπεριφορά αυτή σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο Dr. Vasenna Lapointe, όπως διαβάζουμε στο mama365, μπορεί να είναι ενοχλητική και επιθετική, είναι όμως και φυσιολογική για την ηλικία του.

Πώς μπορεί, όμως, ένας γονιός να τη διαχειριστεί; Φαίνεται πως το «κλειδί» σε αυτή την περίπτωση είναι τα θετικά όρια σε συνδυασμό με την ενσυναίσθηση. Με άλλα λόγια ο γονιός πρέπει να αποδεχθεί σε πρώτη φάση τη δυσαρέσκεια του παιδιού, ή όποιο συναίσθημα είναι αυτό που το οδηγεί σε αυτή τη συμπεριφορά, να του εκφράσει την κατανόηση και αμέσως να θέσει τα όρια.

Για παράδειγμα φράσεις όπως «Ξέρω ότι είσαι θυμωμένος, αλλά…», «Ξέρω ότι περίμενες να σου πω ναι αλλά εγώ σου είπα όχι κι αυτό σε θύμωσε» κ.λπ. βοηθούν το παιδί, σύμφωνα με την ειδικό, να ρυθμίσει κάπως τις αντιδράσεις του και να διαχειριστεί τις παρορμήσεις του.

Στην ηλικία των δύο επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν τις παρορμήσεις τους, αυτό που κάνουν είναι να αντιδρούν κλαίγοντας, φωνάζοντας, χτυπώντας. Μεγαλώνοντας, όμως, η πορεία της σκέψης τους εξελίσσεται και η ικανότητά τους για επεξεργασία και διαχείριση βελτιώνεται.

Πηγή: mama365.gr

Tags
Back to top button