Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το νορβηγικό νησί όπου απαγορεύεται να πεθάνει κανείς και να ταφεί σε αυτό (φωτό, βίντεο)

Kι όμως... Στην βορειότερη και πιο παγωμένη νορβηγική πόλη απαγορεύεται να πεθάνει κανείς και να ταφεί στα χώματα που έζησε ολόκληρη την ζωή του.

Το σύμπλεγμα νησιών Σπίτσμπεργκ στον Αρκτικό ωκεανό που διοικητικά ανήκει στην Νορβηγία μπορεί να φημίζεται για το γεγονός ότι αποτελεί το βορειότερο κατοικημένο σημείο του σκανδιναβικού κράτους, ωστόσο ένας απαράβατος κανόνας είναι εκείνος που τραβάει προς το ομώνυμο, μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους τα φώτα της δημοσιότητας.

Με πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τους 2.500 κατοίκους το Σπίτσμπεργκ βλέπει το φως του ήλιου μόνο για μερικές ώρες κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όμως το γεγονός που προξενεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ρητή απαγόρευση της ταφής των νεκρών κατοίκων στο έδαφος, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή καθιστούν αδύνατη την αποσύνθεση των σορών, με τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Επιπλέον, τα παχιά και παμπάλαια στρώματα πάγων, τα οποία συντηρούνται εδώ κι αρκετούς αιώνες από τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι σε θέση να συντηρήσουν μικρόβια κι ιούς από τα σώματα των νεκρών και να τα μεταδώσουν σε υγιείς ανθρώπους.

Για αυτό τον λόγο, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας Λονγκγέαρμπγεν (στην οποία κατοικεί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του αρχιπελάγους Σπίτσμπεργκ) αλλά κι οι ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο αναγκάζονται να μεταβούν στην ενδοχώρα για να περάσουν τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους.

Μάλιστα, η αναγκαστική μετανάστευση των ασθενών και των ηλικιωμένων είναι σχεδόν μονόδρομος για τους κατοίκους της πόλης, καθώς παρά την λειτουργία αποτεφρωτήριου, ελάχιστοι είναι όσοι επιλέγουν την λύση της καύσης των σορών.

Tags
Back to top button