Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Το κουαρτέτο Selini μας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή βραδιά μουσικής

Το κουαρτέτο Selini μας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή βραδιά μουσικής, στο πλαίσιο της δράσης Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού, Vol. 2

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας έναν κύκλο συναυλιών, που γεφυρώνει τη σύγχρονη και την παλαιά μουσική έκφραση: Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού vol. 2.

Με αφορμή τα 90ά γενέθλια του György Kurtág γίνεται ένα αφιέρωμα στο έργο του, το οποίο χαρακτηρίζεται από αναφορές σε συνθέτες προηγουμένων εποχών. Με κοινή αφετηρία τα δάνεια από το παρελθόν, τα έργα των συνθετών του κύκλου παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα μείξη διαφορετικών μουσικών ειδών.

Στην πρώτη συναυλία, στις 25 Ιανουαρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το κουαρτέτο εγχόρδων Selini, που απαρτίζεται από τέσσερις νέες μουσικούς, θα παίξει έργα των Κούρταγκ, Σοστακόβιτς, Σούλχωφ, Βέμπερν και Σκαλκώτα. Όλα τα έργα της συναυλίας γράφτηκαν μέχρι το 1938, εκτός από το “Officium Breve in memoriam Andreae Szervánszky”, το οποίο έγραψε ο Κούρταγκ το 1989, εμπνευσμένο από τις συνθετικές τεχνικές του Βέμπερν και αφιερωμένο στη μνήμη του Ούγγρου συνθέτη Andreae Szervánszky.

Tα έργα που θα ερμηνεύσει το κουαρτέτο προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία ακρόασης, αφού οι δημιουργοί τους, με εξαίρεση ίσως τον πιο «μελωδικό» Σοστακόβιτς, ξεπερνούν πολλές συμβάσεις και φόρμες της κλασικής μουσικής. Ο ήχος στα έργα τους γίνεται συχνά απρόβλεπτος και μυστηριώδης, ενώ αυτά που ο ακροατής γνωρίζει ως «αρμονία» και «μελωδία» θα δώσουν τη θέση τους σε χαρακτηριστικά όπως η ατονικότητα και η ελλειπτικότητα.

Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα Τελετών

Συγγρού 136, Αθήνα

Στις 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας μία ώρα πριν την έναρξη. Το ίδιο ισχύει για κάθε συναυλία. Η παραλαβή των δελτίων θα γίνεται από την είσοδο της αίθουσας τελετών του Πανεπιστημίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800

Tags
Back to top button