Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Tο «κυνήγι μαγισσών» κατά Ν.Τραμπ συνεχίζεται: Το «deep state» εμπλέκει τα Paradise Papers στην εκλογή το

H δημοσιοποίηση των λεγόμενων Paradise Papers, της νέας έρευνας του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνητών Δημοσιογράφων και των διεθνών ΜΜΕ που συνεργάζονται μαζί του όπως φαίνεται πάλι έχει τους ίδιους στόχους: Την «δαιμονοποίηση» μόνο της Ρωσίας και την εμπλοκή του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ με τον ρωσικό παράγοντα.

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά τα «ξεφτέρια» των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ βλέπουν οικονομικούς δεσμούς με δύο εταιρείες που υποτίθεται ότι ανήκουν στη ρωσική κυβέρνηση είχε ένας μεγάλος επενδυτής και επιχειρηματικός εταίρος του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ

Οι εταιρείες αυτές υποτίθεται ότι έχουν κύκλο εργασιών στο Twitter και το Facebook 

«Το βαθύ αμερικανικό κράτος» επιχειρεί να αποδείξει ότι έοαθξαν ρόλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις περσινές προεδρικές εκλογές και ότι η ήττα της Κλίντον οφείλεται σε ρωσική παρέμβαση.

Ποτέ στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ το παρασκηνιακό μόρφωμα που τις ελέγχει δεν αποκάλυψε τον εαυτό του τόσο άμεσα.

Έτσι λοιπόν το αφήγημα λέει τα εξής: Η ρωσική VTB Bank διοχέτευσε σιωπηρά 191 εκατομμύρια δολάρια στο επενδυτικό fund DST Global, που χρησιμοποίησε το ποσό για να αγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών στο Twitter το 2011. 

Δείχνουν ακόμη ότι μια θυγατρική του ελεγχόμενου από το Κρεμλίνο ενεργειακού κολοσσού Gazprom χρηματοδότησε μια εξωχώρια εταιρεία, η οποία συνεργάστηκε με την DST Global σε μια μεγάλη επένδυση στο Facebook.

Λες και μόνο οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνουν επενδύσεις.

Ο ιδρυτής της DST Global, o Ρώσος δισεκατομμυριούχος Γιούρι Μίλνερ κι άλλοι εταίροι στις συμφωνίες αυτές πέτυχαν μεγάλα κέρδη όταν πούλησαν τα μερίδιά τους λίγο μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο του Facebook το 2012 και του Twitter έναν χρόνο αργότερα.

Λες και απαγορεύεται το επιχειρείν και το κερδίζειν στους Ρώσους επιχειρηματίες και αυτό το προνόνμιο ανήκει μονάχα στους Αμερικανούς

Εντωμεταξύ όπως και οι ίδιοι «έγκριτοι» διεθνείς δημοσιογράφοι αναφέρουν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο απέκτησε επιρροή στο Facebook και το Twitter ή ότι έλαβε πληροφορίες εκ των έσω σχετικά με τις εταιρείες αυτές, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που συνδέονταν με τον Μίλνερ

Που στηρίζουν το αφήγημα λοιπόν; Ότι οι Ρώσοι είχαν οικονομικά σε αμερικανικά social media αρκετά χρόνια πριν την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις περσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Θέατρο του παραλόγου, που στηρίζεται κλασσικά στην άγνοια του κόσμου όταν διαβάζει ειδήσεις, καθώς η πλειοψηφεία του κοιτάζει μόνο τους τίτλους και τον πρόλογο.

Έτσι με παραπλανητικούς τίτλους επιχειρείται από τα διεθνή ΜΜΕ να εμφανιστεί γενικώς και αορίστως «κακιά» η Ρωσία και ότι με κάποιο τρόπο ελέγχει τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο και μόνο διότι ασχολήθηκε κάποια χρόνια πριν στην αγορά και πώληση μετοχών τους

Ότι ο Μίλνερ είχε επενδύσει στο Τwitter και το Facebook ήταν γνωστό και επειδή κάποτε κάποιοι Ρώσοι έκαναν αγοραπωλησίες μετοχών όπως γίνεται στην ελεύθερη αγορά (μόνο για Αμερικανούς ισχύει προφανώς), δεν μπορεί με κάποιο τρόπο θα πρέπει να συνδέεται και αυτός.

Απαντώντας σε ερώτηση του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) o Μίλνερ είπε ότι οι επενδύσεις που κάνει η εταιρεία του δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική κι ότι οι συμφωνίες για το Twitter και το Facebook έγιναν σε μια περίοδο που οι αμερικανο-ρωσικές διπλωματικές σχέσεις ήταν σε καλύτερο επίπεδο απ' ό,τι σήμερα.

Τι είπε ο άνρθωπος; Την μαθηματική αλήθεια και τα αυτονόητα. Αλλά δεν υπάρχουν αυτονόητα για το «βαθύ αμερικανικό κράτος» και προφανώς και για τα ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ που τα αναπαράγουν. Εδώ λένε ότι μια «μαγική σφαίρα» σκότωσε τον πρόεδρο Τ.Κένεντι, σε αυτά θα κολήσουν τώρα;

Ο Γιούρι Μίλνερ γεννήθηκε πριν από 55 χρόνια τη Μόσχα και σπούδασε τη δεκαετία του 1990 Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Επέστρεψε στην πατρίδα του όπου άρχισε επενδύσεις που έμελλαν να τον εκτοξεύσει στην κορυφή της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ.

Το 2001 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας Mail.ru και την κατέστησε τον μεγαλύτερο πάροχο email και την πλέον γνωστή εταιρεία τεχνολογίας στη χώρα.

Το 2005 δημιούργησε την εταιρεία τεχνολογίας Digital Sky Technologies και τρία χρόνια αργότερα συνεταιρίστηκε με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, τον Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο οποίος απέκτησε μεγάλο πακέτο μετοχών στη DST Global, το επενδυτικό fund που ίδρυσε ο Μίλνερ το 2009.

Σύντομα ο Μίλνερ επεδίωξε μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες στις ΗΠΑ.

Οι επενδύσεις στο Facebook

Ενώ μελετούσε το ενδεχόμενο να επενδύσει στο Facebook στις αρχές του 2009 ο Μίλνερ έγινε φίλος με τον ιδρυτή της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Με την επένδυσή του στην εταιρεία του Ζούκερμπεργκ λίγο αργότερα απέκτησε φήμη σε μια Σίλικον Βάλεϊ που ακόμη πάσχιζε να συνέλθει από την οικονομική κρίση.

Εδώ να προσθέσουμε ότι αφού ο Μίλνερ είναι φίλος του Ζούκερμπεργκ, μήπως πρέπει να ελεγχθεί και ο ιδρυτής του Facebook για ρωσοφιλία;

Ο Μίλνερ έχει πει ότι αρνούμενος να αναλάβει θέσεις στα Δ.Σ. ή δικαιώματα ψήφου σε εταιρείες όπου επενδύει η DST Global του επιτρέπει να βάζει χρήματα σε ανταγωνιστές χωρίς να προκύπτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων. Όταν επένδυσε στο Facebook ο Μίλνερ δήλωσε στο Forbes ότι η στρατηγική του αυτή «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν επιδιώκουμε να ασκήσουμε επιρροή στις επιχειρήσεις του Facebook.»

Στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2011 ο Μίλνερ διαχειρίστηκε μια σειρά επενδύσεων στο Facebook χρησιμοποιώντας τη Μail.ru και την DST Global για να αγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μίλνερ είπε ότι στη συμφωνία μετείχε και η Kanton Services, μια εταιρεία με αρκετές διασυνδέσεις με τον εταίρο του Ουσμάνοφ, την οποία υποστήριζε η Gazprom. 

Εκπρόσωπος του Facebook τόνισε ότι η DST Global δεν ασκούσε κανένα έλεγχο στην εταιρεία επισημαίνοντας ότι η επένδυση έγινε πριν από οκτώ χρόνια και ότι έκτοτε η DST Global έχει πουλήσει το μερίδιό της.

Η Kanton Services έπαιξε ρόλο και στην επένδυση του Μίλνερ στο Twitter. Τον Ιούλιο του 2011 η VTB επένδυσε τουλάχιστον 191 εκατομμύρια δολάρια με αντάλλαγμα την πλειοψηφία των μετοχών της DST Investments 3, ενός επενδυτικού οχήματος που έχει την έδρα του στη Νήσο του Μαν. Τον ίδιο μήνα ο Μίλνερ χρησιμοποίησε την DST Investments 3 για να χρηματοδοτήσει σχεδόν το ήμιση του μεριδίου της DST Global στο Twitter. Μέτοχος της DST Investments 3 ήταν και η Kanton Services, αλλά φαίνεται ότι συνεισέφερε μικρό ποσό στη συμφωνία. Τα αρχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι λίγους μήνες μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο του Twitter στα τέλη του 2013, η VTB μετέφερε τον κύριο όγκο των μετοχών της στη DST Investments 3 στην Kanton Services. Σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι η DST Global είναι «μια πολύ γνωστή οντότητα στη Σίλικον Βάλεϊ» κι ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει εξετάσει όλους τους επενδυτές του.

Το 2015 ο Μίλνερ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Cadre, μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας τεχνολογίας, συνιδρυτής της οποίας (μαζί με τον αδελφό του Τζόσουα και έναν ακόμη επιχειρηματία) ήταν ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Μίλνερ είπε πως επένδυσε 850.000 δολάρια από δικά του χρήματα και όχι της DST Global.

Με μεγάλες επενδύσεις από εξωτερικούς επενδυτές η αξία της επιχείρησης του Κούσνερ φέρεται να έφθασε τα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μίλνερ είπε ότι συνάντησε μια φορά, σε μια διάσκεψη, τον Τζάρεντ Κούσνερ κι ότι δεν έκανε άλλες επενδύσεις στην Cadre. Δήλωσε δε ότι το μερίδιο των μετοχών του στην εταιρεία του γαμπρού του Ντόνλαντ Τραμπ δεν διαφέρει σε τίποτε από άλλες επενδύσεις που έχει κάνει, ότι δηλαδή δεν έχει να κάνει με πολιτικές διασυνδέσεις αλλά με μπίζνες.

Όμως οι απανταχού εχθροί Τραμπ και Ρωσίας βλέπουν μόνο διασυνδέσεις ακόμα και αν αυτές δεν μπορούν να τεκμηριωθούν με «οντολογικούς» όρους.

Όσο για τις αμερικανικές εκλογές και πάλι το «deep state» επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού από την ουσία. Επί του πρακτέου για όσα αποκαλύφθηκαν για την Χ.Κλίντον και τα περιβόητα e-mails και το περιεχόμενό τους, ποια είναι η υπερασπιστική επιχειρηματολογία; Στην τελική οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Γάλλοι, οι... Παπούα έχουν κάθε δικαίωμα να αποκαλύψουν ότι θέλουν, για όποιον θέλουν από τη στιγμή που έχουν πράγματα για να αποκαλύψουν.

Όσο για το αν το Facebook, το Twitter κλπ επηρέασαν τον ψηφοφόρο, είναι αστείο να λέγεται αυτό όταν το 99% των ΜΜΕ στις ΗΠΑ και στον πλανήτη είχαν πάρει απροκάλυπτα το μέρος της Χ.Κλίντον για να πείσουν τους πολίτες να την κάνουν πρόεδρο της υπερδύναμης.

Αυτά...

Tags
Back to top button