Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το χάρτινο drone που σώζει ζωές (βίντεο)

Ένα νέο drone από χαρτί και λίγη από την σύγχρονη τεχνολογία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ανθρωπιστικές οργανώσεις με ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις καταστροφές. Το χάρτινο drone χρηματοδοτείται με επιχορήγηση της DARPA και κατασκευάζεται από την Otherlab, μια εταιρεία για αεροδυναμικές έρευνες που έχει έδρα το San Francisco.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά και ένα έξυπνο σχεδιασμό για να δημιουργήσει οχήματα μεταφοράς μίας χρήσης που είναι ικανά να μεταφέρουν ιατρικά εφόδια εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), το συγκεκριμένο έχει σχεδιαστεί να κάνει ταξίδια χωρίς επιστροφή. Από το ιπτάμενο όχημα έχουν αφαιρεθεί όλα τα «περιττά» χαρακτηριστικά που προσθέτουν βάρος, όπως το μοτέρ, αλλά και η μπαταρία που ήταν απαραίτητα για την επιστροφή.

Με λιγότερα μηχανικά μέρη, η Otherlab ελπίζει ότι θα προσφέρει στους διασώστες περισσότερο χώρο και επιπρόσθετο ωφέλιμο φορτίο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά περισσότερων βασικών προμηθειών.

Λόγω της έλλειψης κινητήρα, το drone απαιτεί ένα άλλο αεροσκάφος για να σηκωθεί στον αέρα. Μόλις απογειωθεί, χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ταξιδιού και αισθητήρες που ρυθμίζουν τη διαδρομή του, όπως απαιτείται. Φυσικά ο υπολογιστής κανονίζει και για την προσγείωση του αεροσκάφους.

Ο σχεδιασμός της Otherlab είναι εξαιρετικά έξυπνος. Κάθε drone έρχεται σαν ένα επίπεδο χαρτόνι και έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε να το συναρμολογήσει.

Πηγή: secnews.gr

Tags
Back to top button