Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το καλοκαίρι αναμένεται επίθεση κατα της Ράκα στη Β.Συρία

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του στρατιωτικού διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών δυνάμεων, (SDF)σύντομα θα μπει σε σχέδιο λειτουργίας με στόχο την κατάληψη της πόλης Ράκα του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συμμαχία SDF συμμετέχουν Αραβες πολιτοφύλακες, αλλά και δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG. Τα στρατιωτικά τμήματα των SDF ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας την κατάληψη της κωμόπολης Τάμπκα, στρατηγικά σημαντικός οδικός κόμβος, που συνδέει τη Ράκα με τη δυτική Συρία. Παρότι η υπό αμερικανική ηγεσία διεθνής συμμαχία έχει ήδη προσφέρει οπλισμό σε Αραβες πολιτοφύλακες των SDF, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε αυτή την εβδομάδα τον εξοπλισμό της ισχυρής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, η οποία θεωρείται ως η πλέον ετοιμοπόλεμη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων στο έδαφος της βόρειας Συρίας. Η απόφαση αυτή της Ουάσιγκτον προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, που θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή «παραφυάδα» του αυτονομιστικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο στρατιωτικός επικεφαλής των SDF, Αμπντούλ Καντέρ Χεβντελί, αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επικείμενη επίθεση κατά της Ράκα, λέγοντας μόνο ότι η ανακατάληψη της πόλης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

«Αμέσως πριν αρχίσει η επιχείρηση, οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τον οπλισμό μας με προηγμένα όπλα, βαρείς όλμους, αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Εκτιμώ ότι τα όπλα αυτά θα παραδοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Χεβντελί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των SDF, η νέα διοίκηση του υδροηλεκτρικού φράγματος της Τάμπκα, στις όχθες του Ευφράτη ποταμού, θα εγγυηθεί την παροχή ενέργειας σε όλη τη χώρα, χωρίς διακρίσεις.

Tags
Back to top button