Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Ισραήλ κατέστρεψε τη «ραχοκοκαλιά της πυραυλικής βιομηχανίας του Ιράν» διακόπτοντας την παραγωγή για χρόνια

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, το χτύπημα έπληξε 12 «πλανητικούς αναμικτήρες», αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή στερεών καυσίμων για βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πυραυλικού οπλοστασίου του Ιράν..

Πηγές καλά ενημερωμένες για την πυραυλική βιομηχανία του Ιράν αναφέρουν ότι η τοποθεσία θα απαιτήσει πιθανότατα τουλάχιστον 2 χρόνια για να ξαναρχίσει η λειτουργία της

Το Ισραήλ στόχευσε ένα ιρανικό εργοστάσιο στερεών καυσίμων που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων Kheibar και Qasem, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφερε το Σάββατο η σαουδαραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Elaph.

«Με την πρόσθετη ζημιά στα συστήματα αεράμυνας του Ιράν, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ένας Ισραηλινός αξιωματούχος που γνωρίζει το χτύπημα, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε ιρανικά αντίποινα «κινδυνεύει μια ακόμη πιο ισχυρή απάντηση, με εξασθενημένη άμυνα που τα αφήνει ευάλωτα». 

Παράλληλα, οι ισραηλινές πηγές υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι εξαιρετικά εξελιγμένος και το Ιράν δεν μπορεί να τον παράξει μόνο του και πρέπει να τον αγοράσει από την Κίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποκατάστασή του μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ενώ το Ιράν έχει ακόμη ένα μεγάλο απόθεμα βαλλιστικών πυραύλων, ισραηλινές πηγές λένε ότι το γεγονός ότι η Τεχεράνη δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραγωγή νέων θα περιoρίσει επίσης την ικανότητά της να αναπληρώνει τα αποθέματα βαλλιστικών πυραύλων των αντιπροσώπων της, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούθι.

Οι ισραηλινές πηγές είπαν ότι η επίθεση έπληξε επίσης τέσσερις συστοιχίες αεράμυνας S-300 που βρίσκονταν σε στρατηγικές τοποθεσίες και προστάτευαν την Τεχεράνη και τις πυρηνικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Ο ιρανικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η ισραηλινή επίθεση διεξήχθη από τον ιρακινό εναέριο χώρο και πρόσθεσε ότι αρκετά συστήματα ραντάρ υπέστησαν περιορισμένες ζημιές που βρίσκονται σε διαδικασία επισκευής.

Ο ιρανικός στρατός δεν ανέφερε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και διαμήνυσε ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει. Ισραηλινές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από τον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ, μερικά από αυτά κοντά στα ιρακινά σύνορα με το Ιράν.

Η στιγμή που οι πιλότοι απογειώνονται για την επιχείρηση «Ημέρες Μετάνοιας» στο Ιράν - Οι γυναίκες στις ισραηλινές «θύελλες» (Βίντεο)

Επίσης, οι πηγές ανέφεραν ότι η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής drones και πραγματοποίησε ένα «συμβολικό» χτύπημα σε μια εγκατάσταση στην πόλη Parchin που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για την έρευνα και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Συνολικά, περισσότερα από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν στην επίθεση σε ιρανικούς στόχους, ανέφερε το Ynet, δηλώνοντας ότι η αποστολή τους ήταν να χτυπήσουν τα πιο προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας και να αναπτύξουν εκεί αεροπορική υπεροχή για οποιεσδήποτε πιθανές επερχόμενες επιχειρήσεις της IAF - σε τέτοιες έναν τρόπο που τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούν να πετούν ακόμη και σε σχετικά χαμηλό ύψος στον ουρανό της ίδιας της Τεχεράνης στο μέλλον.

Tags
Back to top button