Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

To υπερ-αεροπλανοφόρο USS Eisenhower κατέφτασε στην Αν. Μεσόγειο συνοδεία αντιτορπιλικού-Η Σούδα της Κρήτης ο προορισμός του;

Μετά από περίπου 4 μήνες παράταξης στην Ερυθρά Θάλασσα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower και το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely της κλάσης Arleigh Burke διέσχισαν την Διώρυγα του Σουέζ την Παρασκευή, .

Βάζουν φωτιά στα «μπατζάκια» μας-Χούθι: Θα αρχίσουμε να χτυπάμε στόχους και στην Μεσόγειο

Στην Μεσόγειο Πλέουν τα 2 Τρομερά Αυτά Πλοία

Το αεροπλανοφόρο, το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα της ομάδας πλοίων της Αμερικής στην περιοχή, και το αντιτορπιλικό Gravely βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτό επιβεβαίωσε και η νεότερη ενημέρωση της αμερικανικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων για Ευρώπη και Αφρική. Μέχρι στιγμής βέβαια παραμένει άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν τα δύο τρομερά αυτά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου του Πενταγώνου παρατάχθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023 στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όπου συμμετείχε στην επιχείρηση Operation Prosperity Guardian. Αεροσκάφη από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower έπληξαν στόχους των Χούθι, ενώ τα όπλα του Gravely χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψη εισερχόμενων drones της υεμενικής οργάνωσης.

Η ομάδα κρούσης του εν λόγω αμερικανικού αεροπλανοφόρου αποτελεί από το ίδιο το αεροπλανοφόρο Eisenhower, τα αντιτορπιλικά Gravely και Mason της κλάσης Arleigh Burke και το καταδρομικό Philippine Sea της κλάσης Ticonderoga. Αυτήν την στιγμή είναι άγνωστο που βρίσκεται το αντιτορπιλικό Mason και το καταδρομικό Philippine Sea, ωστόσο και αυτά συμμετείχαν ενεργά στις αμερικανικές επιχείρησης έναντι των Χούθι. 

Φυσικά οι Αμερικανοί δεν θα εγκαταλείψουν οριστικά την στρατιωτικά παρουσία τους στην Ερυθρά Θάλασσα. Την ομάδα κρούσης του USS Dwight D. Eisenhower αναμένεται να αντικαταστήσει η ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman. Και τα δύο αυτά αεροπλανοφόρα αποτελούν πλοία της κλάσης Nimitz, της ισχυρότερης κλάσης αεροπλανοφόρων του πλανήτη. 

Θα καίγονταν η Ιερουσαλήμ! Βρετανικά Typhoon από την Ρουμανία και αντιτορπιλικά των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο κατέρριψαν ιρανικούς πυραύλους το Σάββατο

Ωστόσο αυτήν την στιγμή και μέχρι να φτάσει η νέα ομάδα κρούσης, καμία αμερικανικά ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου δεν πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα. Το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, ότι και είχαν ξεκινήσει οι επιθέσεις των Χούθι. Δεν γνωρίζουμε γιατί οι Αμερικανοί αποφάσισαν να προβούν σε αυτήν την κίνηση, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που γράφουν ότι «τα αμερικανικά πλοία εξαφανίστηκαν από την Ερυθρά Θάλασσα».

 

Tags
Back to top button