Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το είδαμε κι αυτό: Τούρκος αλλάζει το επώνυμο του «Ντόλαρ» εξαιτίας της κόντρας με ΗΠΑ

Τούρκος έμπορος αποφάσισε να αλλάξει το επίθετο του λόγω της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Τουρκίας.

Το... όνομά του τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δέχεται συνεχώς πειράγματα και γι' αυτό πήγε στο ληξιαρχείο για να το αλλάξει.

Ο λόγος για τον Φερχάτ Ντολάρ, ο οποίος δεν αντέχει άλλο να απαντά σε σχόλια για την διακύμανση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας με το δολάριο.

«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι' αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», δήλωσε ο 48χρονος έμπορος στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

Ο ίδιος είναι υποστηρικτής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής του, γι' αυτό τα σχόλια τον ενοχλούν περισσότερο. «Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω. Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», δηλώνει αγανακτισμένος.

«'Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα; ''Ντολάρ πετάς σήμερα;'', ''Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα;'', ''Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει''. Αυτά μου λένε», συμπλήρωσε.

Όσο για το ποιο θέλει να είναι το νέο του επίθετο; «Νταλάρ», που δεν σημαίνει κάτι στα τουρκικά.

Tags
Back to top button