Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

To Δουβλίνο δίνει δύο μέρες προθεσμία στην Βρετανία για το θέμα των συνόρων

Γραπτές προτάσεις του Λονδίνου για τα σύνορα  της Βόρειας Ιρλανδίας ζητεί το Δουβλίνο. Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβνεϊ, προειδοποίησε μάλιστα πως εάν αυτές δεν έρθουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το μέλλον των διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι θα είναι «εξαιρετικά αβέβαιο». 

Ο Ιρλανδός υπουργός εννοεί ουσιαστικά ότι οι επίσημες προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν κατατεθεί πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. 

Αν και οι δύο πλευρές διακηρύσσουν τη βούλησή τους να κρατήσουν τα σύνορα ανοιχτά μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εξέυρεση μίας πρακτικής λύσης αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

"In the next two weeks, we need to see written proposals. It needs to happen two weeks from the summit," Coveney told the Irish Times newspaper, referring to a June summit of EU leaders that is supposed to mark significant progress on the issue.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters μεταξύ άλλωνέ έχει διατυπωθεί η πρόταση να δοθεί στη Βόρεια Ιρλανδία διπλό καθεστώς Βρετανίας και Ε.Ε., ώστε να μπορεί να συνεχίσει ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές και με τις δύο πλευρές. 

Tags
Back to top button