Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το ΔΝΤ «βάζει χέρι» και στη Γερμανία! Τί ζητά με έκθεσή του από το Βερολίνο

Με δημοσίευμά της η Handelsblatt αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ στη νέα έκθεσή του για τη γερμανική οικονομία ζητά από τo Bερολίνο να πράξει περισσότερα για την άρση των ανισοτήτων στη Γερμανία.

Στη νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας που αναμένεται να δημοσιευθεί επίσημα στις 15 Μαΐου αναφέρεται η Handelsblatt.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης που προδημοσιεύει η εφημερίδα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Γερμανία πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση της λεγόμενης «ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς». Αυτό φαίνεται να ζητά εδώ και καιρό η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πρόκειται για ένα «μοντέλο, στο οποίο όλες οι εισοδηματικές κατηγορίες λαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο από την αύξηση της ευημερίας. Προκειμένου περισσότεροι Γερμανοί να έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη, το ΔΝΤ προτείνει στην έκθεσή του για τη Γερμανία μια σειρά μέτρων. Πρώτη προτεραιότητα έχει η αύξηση των επενδύσεων.

Αναγκαία κρίνεται επίσης η αύξηση των μισθών, η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στα επαγγέλματα, η αύξηση των φόρων ακίνητης περιουσίας καθώς επίσης και η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης», σημειώνει η Handelsblatt.

Έμμεση υποστήριξη του ΔΝΤ στον Μ. Σουλτς;

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του δεν κάνει ρητή αναφορά στο θέμα της μείωσης των εισφορών, δεδομένου ότι φοβάται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εκληφθεί ως «υπερβολική παρέμβαση στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα». Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες το ΔΝΤ σε συζητήσεις του με εκπροσώπους του γερμανικού υπ. Οικονομικών και της Μπούντεσμπανκ άσκησε κριτική για «υπερβολική επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων».

Σύμφωνα με κύκλους του ΔΝΤ, είναι πλέον σαφές ότι «η Γερμανία εξαιτίας της καλής οικονομικής κατάστασής της έχει περιθώριο να προσφέρει ελαφρύνσεις. Το φρένο στο δημόσιο χρέος έχει συμβάλει σημαντικά στην οικονομική εξυγίανση». Όπως επισημαίνει εκπρόσωπος του ΔΝΤ: «Η Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεπερνά προς τα πάνω τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει».

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η Handelsblatt ήδη από τις πρώτες σειρές του ίδιου άρθρου εκτιμά ότι η εν λόγω έκθεση που έρχεται από την Ουάσιγκτον φαίνεται να συγκλίνει με τις προεκλογικές θέσεις του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς «για περισσότερη δικαιοσύνη». Ο Μ. Σουλτς, διαβάζουμε στην Handelsblatt, «σε πρόσφατη ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Βερολίνου δήλωσε ότι η δική του κυβέρνηση 'θα ασκήσει μια λογική οικονομική πολιτική. Για τον ίδιο είναι επίσης σαφές ότι: η χώρα πρέπει να γίνει δικαιότερη αυτό είναι προς το συμφέρον και της οικονομίας.'H ανισότητα στα εισοδήματα και στον πλούτο' θέτουν σε κίνδυνο τις μελλοντικές ευκαιρίες».;

Tags
Back to top button