Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το Bloomberg για τις προοπτικές εξέλιξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Οι προοπτικές εξέλιξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους περιγράφονται σε απόρρητο έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο εκτιμάται ότι το αδιάθετο «μαξιλάρι» του τρίτου προγράμματος βοήθειας θα διαμορφωθεί στα 27,4 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο της Επιτροπής, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg, οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, στο βασικό σενάριο, θα υποχωρήσουν από το 17,5% του ΑΕΠ το 2017 στο 9,3% του ΑΕΠ το 2020, προτού αυξηθούν εκ νέου στο 20% το 2045 και στο 20,8% το 2060.
Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, το ελληνικό χρέος αναμένεται να αγγίξει το 176,5% του ΑΕΠ φέτος και θα περιοριστεί στο 159,9% το 2020, στο 123,1% το 2030 και στο 91,2% το 2060.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, το χρέος θα μπορούσε να καταγράψει μία εκρηκτική άνοδο από τα μέσα του 2030 και μετέπειτα, σκαρφαλώνοντας ακόμη και στο 241% του ΑΕΠ το 2060.

Σ’ αυτό το σενάριο εργασίας, οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα υπερβούν το 20% του ΑΕΠ το 2033 και θα εκτιναχθούν στο 56% του ΑΕΠ έως το 2060.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο φέρει ημερομηνία 16 Ιουνίου του 2017, το αδιάθετο ποσό του τρίτου προγράμματος βοήθειας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 27,4 δισ. ευρώ.

Tags
Back to top button