Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Βυζάντιο κατεδαφίζει τα οθωμανικά ανάκτορα του Topkapi!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Topkapı Bizans için feda ediliyor = Το Τόπκαπι θυσιάζεται για το Βυζάντιο.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους Τούρκους οι ρωγμές και τα σημάδια κατάρρευσης των οθωμανικών ανακτόρων του Τοπαπί της Κωνσταντινούπολης, που έχουν κτιστεί πάνω στα ερείπια των βυζαντινών ανακτόρων, εξ’ αιτίας μιας σειράς ανασκαφών που γίνονται στο υπέδαφος της περιοχής και που αναδύουν συνεχώς το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν του ιστορικού αυτού χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες των ίδιων των τουρκικών ΜΜΕ, η διάνοιξη του μεγάλου Τούνελ που συνδέει την ευρωπαϊκή ακτή με την ασιατική έφερε στο φως της επιφάνειας πολλά ίχνη των παλιών βυζαντινών ανακτόρων, καθώς και άλλων ιστορικών βυζαντινών οικημάτων καθώς και ίχνη βυζαντινών εκκλησιών, είχε όμως σαν συνέπεια το «γλίστρημα» του όλου κτιριακού συγκροτήματος του οθωμανικού ανακτόρου Τοπκαπι και προκάλεσε ρωγμές κατάρρευσης του.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, οι αρχαιολογικές ανασκαφές των τελευταίων ετών έχουν σαν συνέπια να βυθίζεται συνεχώς το οθωμανικό ανάκτορο του ΤόπΚαπι και να αναδύονται τα βυζαντινά ανάκτορα, ενώ προειδοποιεί ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναπόφευκτα θα κατεδαφιστεί όλο το ανακτορικό κτιριακό συγκρότημα.

Ο φόβος των Τούρκων για τις εξελίξεις αυτές συνδυάζονται, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, με διάφορες τουρκικές φήμες και διαδόσεις που ανάγονται στο παρελθόν, ότι όταν καταρρεύσει το μεγάλο οθωμανικό ανάκτορο του Τοπκαπι θα έρθει καΙ το τέλος της μουσουλμανικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Αυτά τα λένε και τα γράφουν οι ίδιοι οι Τούρκοι! Μάλιστα!
nikosxeiladakis.gr

Tags
Back to top button