Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το ανατριχιαστικό σχέδιο της Χαμάς με τρένα, βάρκες και...άρματα με άλογα: Στόχος οι ουρανοξύστες του Τελ Αβίβ για επίθεση τύπου 9/11 (Εικόνες)

Οι ηγέτες της Χαμάς είχαν σχέδια για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης τύπου της 11ης Σεπτεμβρίου σε ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ, ακόμη και πριν ξεκινήσουν τη θανατηφόρα εισβολή τους στις ισραηλινές συνοριακές κοινότητες στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, ανέφερε το Σάββατο η Washington Post. επικαλούμενη τόσο ψηφιακά αρχεία, όσο και έντυπα αρχεία που ανακτήθηκαν από τα κέντρα διοίκησης της Χαμάς από τις δυνάμεις των IDF στη Γάζα.

 

Τα έγγραφα περιγράφουν μια ευρεία στρατηγική επίθεση, που περιλαμβάνει τη χρήση σιδηροδρόμων, σκαφών, ακόμη και αρμάτων. Ωστόσο, ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας σημείωσαν ότι πολλά από αυτά τα σχέδια δεν ήταν πρακτικά.

Οι επιστολές του Σινουάρ προς τον Χαμενεΐ 

Σε επιστολή του, ο Σινουάρ ισχυρίζεται  ότι με την υποστήριξη του Ιράν, η Χαμάς θα μπορούσε να πετύχει την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ εντός δύο ετών.

Μήνες πριν από την επίθεση του Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς είχε εξετάσει ένα ακόμη ευρύτερο σχέδιο επίθεσης. Μια παρουσίαση 36 σελίδων, που ανακαλύφθηκε σε φυλάκιο της Χαμάς στη βόρεια Γάζα στις 10 Νοεμβρίου, περιέγραφε πιθανά σενάρια για μια πολυμέτωπη επίθεση στο Ισραήλ, με στόχο στρατιωτικές βάσεις και τοποθεσίες πολιτών, όπως για παράδειγμα εμπορικά κέντρα.

 

Μια τεράστια βάση δεδομένων με περισσότερες από 17.000 εικόνες

 

Βάρκες και άρματα γεμάτα εκρηκτικά

Μία από τις πιο αντισυμβατικές προτάσεις που περιγράφονται στα έγγραφα αφορούσε τη χρήση ιππήσιων αρμάτων, που θυμίζουν αρχαία χρόνια, ως «μοντέρνα» μέθοδο μεταφοράς τρομοκρατών και όπλων.

Tags
Back to top button