Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την τιμωρία αυτών που προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα Τουρκοκυπρίων ζητά ο Μ. Ακιντζί

Τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών της καταστροφής των ελαστικών αυτοκινήτων Τουρκοκυπρίων που παραθέριζαν στο βουνό Τρόοδος δήλωσε πως ζήτησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στην σημερινή του συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε, είναι σημαντικό για την τουρκοκυπριακή κοινότητα να μπορεί να δει ότι αυτοί που δημιουργούν τέτοιου είδους καταστάσεις δεν μένουν ατιμώρητοι. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι αυτό. Μοιραστήκαμε μαζί τους στις ανησυχίες μας σε αυτό το θέμα. Έχουν την ίδια άποψη μαζί μας. Μας είπε ωστόσο ότι έγινε μέσα στη νύχτα και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες».

Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως την εβδομάδα που αρχίζει στις 13 Μαρτίου μπορεί να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχουν δικαιώματα της Τουρκίας από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, τα οποία ισχύουν για τις χώρες μέλη της ΕΕ και τα οποία – ανέφερε – θα ισχύουν και στην Κύπρο που θα είναι μέλος της Ένωσης. Γνωρίζουμε» είπε «ότι υπάρχουν κάποιες αντιλήψεις που προέρχονται από το παρελθόν. Είναι εφικτό να βρεθεί διέξοδος σε ένα λογικό πλαίσιο. Δεν είναι θέμα να καλέσει κάποιος 80 εκατομμύρια Τούρκους υπηκόους να έρθουν εδώ. Δεν στοχεύουμε σε αυτό. Μπορούμε να βρούμε μια ισορροπημένη φόρμουλα».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιδείξει μια πιο θετική στάση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ο κ. Ακιντζί σημειώνοντας παράλληλα ότι, «αυτή η δουλειά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με βήματα μόνο από την μια πλευρά. Πρέπει τα βήματα να είναι ίσα».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Η εκ περιτροπής προεδρία είναι ένα από τα σημαντικά συστατικά της πολιτικής ισότητας για τους Τουρκοκύπριους, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, ο οποίος συνεχίζοντας είπε ότι και η εξεύρεση μιας λύσης χωρίς να περιέχει αυτό το συστατικό δεν θα γίνει αποδεκτή και ούτε σε δημοψήφισμα θα παρουσιαστεί.

Tags
Back to top button