Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Την απόφαση ότι «ο Ματτέο Σαλβίνι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη» πήραν τα μέλη των Πέντε Αστέρων

Με σημερινή τους ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, 52.000 μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων αποφάσισαν ότι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 177 μετανάστες που επέβαιναν, τον περασμένο Αύγουστο, στο πλοίο Diciotti.

Πιο αναλυτικά, το 59% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της μη παραπομπής, ενώ το 41% θεωρεί ότι ο γραμματέας της Λέγκα πρέπει να δικαστεί.

Με τη σημερινή ψήφο θεωρείται βέβαιο (εκτός θεαματικών εκπλήξεων) ότι τόσο η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας αύριο το απόγευμα, όσο και η ολομέλεια του Σώματος στην συνέχεια, θα εκφραστούν κατά της παραπομπής σε δίκη του Σαλβίνι, από την στιγμή που τα Πέντε Αστέρια, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, αποτελούν την «βελόνα της ζυγαριάς».

Με τον τρόπο αυτό, είναι σαφές ότι δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην αποφυγή επικίνδυνων «εκπλήξεων» που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

Με την ψήφο τους, τα μέλη των «πεντάστερων», ουσιαστικά, έκριναν ότι ο Σαλβίνι καθυστέρησε επί πάνω από δέκα ημέρες την αποβίβαση των μεταναστών στην Σικελία, για να υπερασπιστεί το γενικότερο συμφέρον του ιταλικού κράτους.

«Οι εγγεγραμμένοι μας αποφάσισαν ότι στην υπόθεση του πλοίου Diciotti υπήρχε ένα σαφές δημόσιο συμφέρον και ότι ήταν ανάγκη να υπενθυμίσουμε στην Ευρώπη ότι έπρεπε ναν τύχει σεβασμού η αρχή της αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Tags
Back to top button