Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Εμμ. Μακρόν-Ρ.Τ. Ερντογάν - Η τύχη ενός Γάλλου φωτορεπόρτερ που κρατείται στη Τουρκία επίκεντρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψει στη Γαλλία «όσο το δυνατόν συντομότερα» ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ματιά Ντεπαρντόν που κρατείται στην Τουρκία, επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα το απόγευμα μεταξύ των δύο ηγετών, Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι (μεταξύ τους) επαφές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημά του περί επιστροφής όσο το δυνατόν συντομότερα του Ντεπαρντόν» στη Γαλλία.

Ο Γάλλος φωτορεπόρτερ κρατείται από την 8η Μαΐου από τις τουρκικές αρχές.

Για αυτήν την υπόθεση, ο Γάλλος πρόεδρος «διατύπωσε εκ νέου την ανησυχία του» προστίθεται από το Ελιζέ.

Χθες Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε γνωστό ότι «εργάζεται εντατικά» για την απελευθέρωση του Ντεπαρτόν.

Το θέμα είχε αναφερθεί και στη συνάντηση την 25η Μαΐου στις Βρυξέλλες του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποσχεθεί τότε να «εξετάσει σύντομα την κατάσταση».

Ο Ματιά Ντεπαρντόν, που βρίσκεται στην Τουρκία τα τελευταία 5 χρόνια, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος ηλικίας 36 ετών, συνελήφθη την 8η Μαΐου στο Χασανκεϊφ, στην επαρχία Μπατμάν (νοτιοανατολική Τουρκία), όπου βρισκόταν για ένα ρεπορτάζ για λογαριασμό του περιοδικού National Geographic.

Μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο υποδοχής που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Μεταναστευτικών Υποθέσεων στο Γκαζιάντεπ (νοτιανατολικά), όπου παραμένει εκεί, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε απόφαση απέλασής του την 11η Μαΐου.

Ο ίδιος έκανε απεργία πείνας από την 21η στην 27η Μαΐου για να διαμαρτυρηθεί για την κράτησή του, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button