Κάνει τα πάντα για να βρει αεροσκάφη η Τουρκία, ωσάν να βιάζεται για αυτά που γνωρίζει ότι έρχονται από την Ουκρανία, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τους πάντες και τα πάντα, ενώ τα μάτια της ακουμπούν το Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον “η Άγκυρα ενισχύει για άλλη μια φορά την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, αυτή την φορά γλυκοκοιτάζοντας βρετανικά μεταγωγικά αεροσκάφη.
Τίτλοι τέλους για ιστορική οινοποιία Τσάνταλης! Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης-Το εμπάργκο στη Ρωσία της έδωσε τη χαριστική βολή
Αναφορές από διάφορες πηγές, που κυμαίνονται από την Αγγλία μέχρι τα Βαλκάνια, υποδηλώνουν ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να αποκτήσει 12 από τα 14 βρετανικά C-130J Hercules, τα οποία αποσύρουν οι Βρετανοί".
Η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, και δεν θα μπορούσε αφού είμαστε σε φάση συζητήσεων μεταξύ Τούρκων και Βρετανών.
Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2023, όταν η RAF ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποσύρει 14 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J Hercules
Τότε, φήμες ενέπλεξαν αρχικά και την Ελλάδα, αλλά στην συνέχεια εισήλθε στην εξίσωση η Τουρκία, λόγω των στενών σχέσεων με την Βρετανία.
Χαμός στη Βουλή με τον Πολάκη! Έβαλε τα κλάματα η Αθηνά Λινού και ζήτησε συγγνώμη μετά την επίθεσή του σε συνεργάτιδα του Άδωνι
Οι λόγοι που αυτού του τύπου τα μεταγωγικά αεροσκάφη είναι πραγματικά γεννημένα για πολεμικές επιχειρήσεις
"Η ικανότητα του αεροσκάφους αυτού του τύπου να λειτουργεί από σύντομους και απροετοίμαστους αεροδιαδρόμους το έκανε ανεκτίμητο σε αυτά τα πολεμικά θέατρα.
Εκτός από τον ρόλο του σε ζώνες μάχης, το C-130J έχει αναπτυχθεί για πολλές ανθρωπιστικές αποστολές.
Για παράδειγμα, το αεροσκάφος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών όπως το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004 και ο σεισμός στην Αϊτή το 2010.
Η ευελιξία και η αξιοπιστία του το έχουν καταστήσει βασικό πλεονέκτημα στις προσπάθειες της RAF να παρέχει ταχεία απόκριση σε καταστάσεις κρίσης.
Τα προηγμένα συστήματα και οι δυνατότητες του αεροσκάφους το έχουν καταστήσει μια πολύτιμη πλατφόρμα για αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μας ειρωνεύονται τα Τουρκικά ΜΜΕ για την ένταση στην Κάσο: "Το ιταλικό πλοίο ακινητοποιήθηκε" - "Ευχαριστούμε Ελλάδα και Ιταλία"
Το C-130J Hercules είναι ένα αεροσκάφος τακτικής αερομεταφοράς που αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin. Είναι μια προηγμένη έκδοση του παλαιού τύπου C-130 Hercules, σχεδιασμένη για να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως μεταφορά στρατευμάτων, ιατρική εκκένωση και αερομεταφορά φορτίου.
Το C-130J διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις, τα αεροηλεκτρονικά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Οι διαστάσεις του C-130J Hercules είναι οι εξής: έχει άνοιγμα φτερών περίπου 132 πόδια 7 ίντσες [40,4 μέτρα], μήκος περίπου 97 πόδια 9 ίντσες [29,8 μέτρα] και ύψος περίπου 38 πόδια 10 ίντσες [ 11,9 μέτρα]. Το αμπάρι του αεροσκάφους έχει μήκος 12,5 μέτρα, ύψος 2,7 μέτρα και πλάτος 3,1 μέτρα. Ε
Επιπλέον, το C-130J διαθέτει ένα βελτιωμένο σύστημα διακίνησης φορτίου, που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτωση και εκφόρτωση του φορτίου.
Το C-130J Hercules χρησιμοποιεί διάφορους τύπους συστημάτων ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων πτήσης fly-by-wire, τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές μηχανικές συνδέσεις με ηλεκτρονικές διεπαφές.
Αυτό το σύστημα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά χειρισμού του αεροσκάφους και μειώνει το βάρος.
Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματου πιλότου που βοηθά στην πλοήγηση και τη διαχείριση πτήσεων, μειώνοντας περαιτέρω τον φόρτο εργασίας των πιλότων.
Τα συστήματα επικοινωνίας, πλοήγησης και επιτήρησης. Τα βασικά εξαρτήματα περιλαμβάνουν το έγχρωμο ραντάρ καιρού και πλοήγησης χαμηλής ισχύος AN/APN-241, το ασφαλές σύστημα φωνητικής επικοινωνίας AN/ARC-210 VHF/UHF και τον δέκτη AN/ARN-147 VOR/ILS.
Το αεροσκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα Tactical Air Navigation [TACAN] και Global Positioning System [GPS] για ακριβή πλοήγηση.
Το εύρος λειτουργίας του C-130J ποικίλλει ανάλογα με το προφίλ αποστολής και το ωφέλιμο φορτίο. Με μέγιστο φορτίο καυσίμου, το αεροσκάφος μπορεί να επιτύχει αυτονομία περίπου 2.071 ναυτικών μιλίων [3.835 χιλιόμετρα] χωρίς ανεφοδιασμό.
Το C-130J είναι επίσης ικανό για εναέριο ανεφοδιασμό, γεγονός που επεκτείνει σημαντικά το εύρος λειτουργίας του, επιτρέποντας αποστολές μεγάλης διάρκειας. Η χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του C-130J Hercules είναι ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 19.050 κιλά φορτίου, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων, παλετών και προσωπικού. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 92 επιβάτες ή 64 αλεξιπτωτιστές στη διάταξη μεταφοράς στρατευμάτων του.
Το ευέλικτο αμπάρι του μπορεί επίσης να διαμορφωθεί για εκκένωση τραυματιών, με χώρο έως και 74 λίτρα και ιατρούς συνοδούς.
Τα αμυντικά συστήματα περιλαμβάνουν δέκτες προειδοποίησης ραντάρ, συστήματα προειδοποίησης πυραύλων και διανομείς αντιμέτρων για ήχο και φωτοβολίδες. Σε ορισμένες διαμορφώσεις, το C-130J μπορεί να οπλιστεί με πλευρικά τοποθετημένα πολυβόλα ή άλλα όπλα για αποστολές αυτοάμυνας και κλειστής αεροπορικής υποστήριξης".
Για όλες αυτές τις δυνατότητες η Τουρκία θέλει 12 αεροσκάφη αυτού του τύπου, λόγω των μετώπων που έχει ανοίξει σε Συρία, Λιβύη, και Ιράκ, ενώ πάντα το Αιγαίο και κάθε πιθανό στρατιωτικό επεισόδιο με την Ελλάδα, ευρίσκεται σε ημερήσια διάταξη από το τουρκικό γενικό επιτελείο που προκαλεί με ανακοινώσεις για την κυριότητα ελληνικών μικρονήσων και θαλάσσιων περιοχών.
Το ότι έχουν πέσει με τα μούτρα οι Τούρκοι να αρπάξουν 12 βρετανικά μεταγωγικά C-130J Hercules για την Πολεμική τους Αεροπορία, είναι σαφής ένδειξη και προειδοποίηση ότι κάτι ετοιμάζουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η ελληνοτουρκική φιλία ήταν προϊόν της τουρκική αδυναμίας των σεισμών και της οικονομικής κατάρρευσης της Λίρας, τώρα που ανακάμπτουν οι “ γείτονες” ξανάρχισαν τα ίδια.