Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τι συζήτησαν Ν. Τραμπ - Πάπας Φραγκίσκος στην 25λεπτη συνάντησή τους (φωτό, βίντεο) (upd)

Στο Βατικανό βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, που φόρεσε μαύρο δαντελένιο πέπλο στο κεφάλι, όπως προστάζει η παράδοση των καθολικών.  

Οι δύο άντρες είχαν εγκάρδια χειραψία μπροστά στις κάμερες και το κλίμα ήταν θερμό, παρά τις έντονες ιδεολογικές τους διαφορές, κυρίως όσον αφορά το προσφυγικό. Η συνάντησή τους διήρκεσε είκοσι πέντε λεπτά και ακολούθησε η παραδοσιακή ανταλλαγή των δώρων

Τον Τραμπ υποδέχθηκε στην αυλή του Βατικανού ο αρχιεπίσκοπος Γκέοργκ Γκανσουέιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν αμήχανος καθώς εισήλθε στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του πάπα, συνοδεία του Γκάνσουέιν και άλλων αξιωματούχων.

Μαζί με τον Τραμπ ήταν η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Ο πάπας δεν ήταν ιδιαίτερα γελαστός όταν χαιρέτησε τον Τραμπ έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είπε μόνο: «Είναι μεγάλη τιμή».

Χαιρετώντας την Μελάνια Τραμπ, ο Πάπας είπε γελώντας και δείχνοντας τον Τραμπ: «Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» και εκείνη απάντησε επίσης γελώντας: «Πίτσα, ναι»!

Είκοσι πέντε λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα το πρωί στο Βατικανό.

Την ώρα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη η παραδοσιακή ανταλλαγή των δώρων και στην συνέχεια αναμένεται η έκδοση ενός λιτού ανακοινωθέντος από μέρους του Βατικανού. Τα κύρια σημεία στα οποία θεωρείται πιθανό να αναφέρθηκαν ο πάπας και ο ένοικος του Λευκού Οίκου είναι το μεταναστευτικό και οι τόσες εστίες εντάσεων και πολέμων σε διεθνή κλίμακα.

Οι παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι οι διαφορές των δυο σημερινών συνομιλητών είναι σαφώς τεράστιες, αλλά μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό το ότι σήμερα, μπόρεσαν και θέλησαν να συναντηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button