Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τη συμμετοχή τους στο συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επανεξετάζουν οι ΗΠΑ

Ανακοινώθηκε επισήμως από τη κυβέρνηση Τράμπ πως επανεξετάζεται τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και έκανε έκκληση για αναμόρφωση του σώματος προκειμένου να περιοριστεί η «χρόνια προκατάληψή του κατά του Ισραήλ».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν προσεκτικά αυτό το Συμβούλιο και τη συμμετοχή μας σε αυτό. Βλέπουμε κάποια πεδία για σημαντική ενίσχυση», είπε η Νίκι Χέιλι, πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ανοίγοντας τη σύνοδο του φόρουμ στη Γενεύη που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Η επικριτική στάση του Συμβουλίου απέναντι στο Ισραήλ είναι επί μακρόν σημείο τριβής για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κυριότερο σύμμαχο του Ισραήλ.

Έχει λάβει σθεναρά θέση κατά της συνεχιζόμενης από το Ισραήλ κατοχής εδαφών που κατέλαβε το 1967 με τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, της μεταχείρισης των Παλαιστινίων και την οικοδόμησης εβραϊκών οικισμών. Οι περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμοί θεωρούν παράνομους τους οικισμούς που έχουν κατασκευαστεί σε περιοχές τις οποίες οι Παλαιστίνιοι σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν σε ένα μελλοντικό ανεξάρτητο (παλαιστινιακό) κράτος.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως το Συμβούλιο έχει γεμίσει με αντιπάλους του Ισραήλ και απείχε από αυτό για τρία χρόνια επί προεδρίας Τζορτζ Ου. Μπους προτού επανέλθει επί Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Η Χέιλι είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία συνδέονται στενά με την ειρήνη και την ασφάλεια.

Tags
Back to top button