Καθώς η Ανάσταση πλησιάζει, όσοι έχουν σκύλο στο σπίτι αρχίζουν να... προετοιμάζονται.
Να προετοιμάζονται και να αναρωτιούνται πώς θα αντιδράσει ο τετράποδος φίλος τους στα βεγγαλικά. Οσοι έχουν κουτάβια αναρωτιούνται πώς θα αντιδράσει στους κρότους ο σκύλος τους, όσοι έχουν σκύλο κροτοφοβικό προετοιμάζονται, κάνοντας το κάθε τι για να τον κρατήσουν ήρεμο και να αποτρέψουν το να πανικοβληθεί.
Οι ειδικοί συστήνουν, σε περίπτωση μάλιστα που ο σκύλος είναι γνωστό ότι είναι κροτοφοβικός και το σπίτι βρίσκεται κοντά σε εκκλησία, να κάνουμε, σύμφωνα με τις trihes.gr, τα εξής:
- Να τον εξαντλήσουμε. Με άλλα λόγια, τώρα το απόγευμα να τον βγάλουμε βόλτα και να τον αφήστουμε να τρέχει και να παίζει μέχρι να κουραστεί πολύ.
- Να βάλουμε τον τετράποδο φίλο μας μέσα στο σπίτι.
- Να βάλουμε στο σημείο που του αρέσει να κρύβεται, κάτω από το τραπέζι, στο μπάνιο, κάτω από το κρεβάτι μας, το δικό του κρεβάτι μαζί με μια κουβερτούλα. Με άλλα λόγια να του φτιάξουμε μια φωλιά σε ένα σημείο του σπιτιού που ο ίδιος νιώθει ασφάλεια.
- Να του δώσουμε το αγαπημένο του παιχνίδι για να παίζει, μια λιχουδιά, ένα τεράστιο κόκαλο.
- Να αφήσουμε από νωρίς να παίζει μουσική που τον ηρεμεί, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν φύγουμε από το σπίτι.
- Να κλείσουμε τα πατζούρια και τις μπαλκονόπετρες αλλά και να κλείσουμε την τηλεόραση. Σε κάθε περίπτωση στην tv δεν θα πρέπει να παίζει πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να αναστατώσει τον σκύλο μας.
- Αν μείνουμε μαζί του στο σπίτι δεν πρέπει να δείξουμε τον ενθουσιασμό μας για τα πυροτεχνήματα, αντίθετα θα πρέπει να κάνουμε σαν να μην συνέβη το παραμικρό. Επίσης, σε περίπτωση που αρχίσει να τρέμει δεν πρέπει να τον αρχίσουμε στα χάδια τις αγκαλιές και τα γλυκόλογα καθώς θα του στείλουμε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πρέπει. Η καλύτερη τακτική από μέρους μας είναι η ουδέτερη συμπεριφορά, που προβάλει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
Πηγή: