O Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει την συνάντηση με Ρωσίδα δικηγόρο για να εκμαιεύσει πληροφορίες για την πολιτική αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζει πως «όλοι το κάνουν»
«Προφανώς είμαι το μόνο άτομο που κατά τη διάρκεια καμπάνιας, πραγματοποιεί συνάντηση για να ακούσει πληροφορίες για έναν αντίπαλο», γράφει με σαρκασμό στο Twitter o γιος Τραμπ μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «New York Times», για τη μυστική συνάντησή του με Ρωσίδα δικηγόρο λίγο πριν από τις αμερικάνικες εκλογές.
Το επίμαχο δημοσίευμα έφερε στο φως τη συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίδας δικηγόρου Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, στις 9 Ιουνίου του 2016, λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές. Παρόντες ήταν ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ, και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.
Το δεύτερο δημοσίευμα αποκάλυψε ότι, σκοπός της συνάντησης ήταν η εκμαίευση «καταστροφικών» πληροφοριών για τη Χίλαρι Κλίντον και τους Δημοκρατικούς.
Από την πλευρά του, ο Τραμπ τζούνιορ παραδέχθηκε ότι, ναι μεν βρέθηκε τετ α τετ με τη Ρωσίδα δικηγόρο, ωστόσο, δεν έλαβε καμία «χρήσιμη» πληροφορία, και μάλιστα, το θέμα της συνάντησης ήταν σχετικό με ρωσικό πρόγραμμα υιοθεσίας, που έχει πλέον καταργηθεί.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
«Πυρά» και από Ρεπουμπλικάνους
Όπως επισημαίνει ο Ρεπουμπλικάνος ειδικός σε ζητήματα προεκλογικής καμπάνιας, Έβαν Σίγκριντ, ακόμη και για μια καμπάνια τόσο αντισυμβατική όσο αυτή του Τραμπ, το γεγονός ότι υποψήφιος μιλά σε πηγές με αβέβαιο υπόβαθρο, δεν είναι απλά χαζό, είναι βασική απόκλιση από την κλασική διαδικασία.
Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος Στιούαρτ Στίβενς, συγκρίνει το γεγονός της συνάντησης του γιου Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο, με το επεισόδιο που συνέβη το 2000, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ανάμεσα στον Αλ Γκορ και στον Τζορτζ Ο. Μπους. «Όταν στην ομάδα του Γκορ εστάλη το βιβλίο με τα πρακτικά συζήτησης που αφορούσαν τον Μπους, κάλεσαν το FBI. Όταν ξένα συμφέροντα σου προσφέρουν τέτοιες πληροφορίες, καλείς το FBI». Η ομάδα Τραμπ, ωστόσο, δεν το έκανε αυτό,όπως επισημαίνει το BBC. Αντιθέτως, πραγματοποίησε τη συνάντηση.