Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Τι δήλωσε ο Β.Κορκίδης για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

 

«Το θέμα για τους ανθρώπους της αγοράς δεν είναι η Ελλάδα να ταράξει τα νερά, αλλά να μπορέσει ύστερα από τρία χρόνια να κολυμπήσει στα ταραγμένα νερά των αγορών». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης σε σημερινή δήλωσή του με αφορμή την έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας.
Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης «το βιβλίο προσφορών έκλεισε, αλλά άνοιξε η συζήτηση για την πολιτική παρά οικονομική κίνηση της κυβέρνησης να βγει δοκιμαστικά στις αγορές».
«Η Ελλάδα αποφάσισε την έξοδο στις αγορές, ύστερα από την πρόσφατη εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ και παρά τις προειδοποιήσεις που είχε δεχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Επιφυλάξεις είχαν εκφράσει και οι επίσημοι πιστωτές, θεωρώντας πως η έξοδος στις αγορές πρέπει να είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που προϋποθέτει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. 
Επίσης, πολλοί διατύπωσαν τον φόβο ότι το επιτόκιο της έκδοσης θα είναι υψηλό, χωρίς να εξασφαλίζει την αποκατάσταση μιας σταθερής και βιώσιμης σχέσης της Ελλάδας με τις αγορές, εάν δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, θεωρεί καλύτερη των προσδοκιών την απόδοση του επιτοκίου» αναφέρει ακόμη ο κ. Κορκίδης, προσθέτοντας «στο τέλος της ημέρας, οι εκτιμήσεις όλων, για την υπερκάλυψη της έκδοσης, επιβεβαιώθηκαν, λόγω του ελκυστικού επιτοκίου στους ξένους επενδυτές».
«Ίσως μάλιστα, να ανοίγει ένα παράθυρο για τις συστημικές τράπεζες να αντλήσουν ρευστότητα και να τη διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία. Το θέμα για τους ανθρώπους της αγοράς δεν είναι η Ελλάδα να ταράξει τα νερά, αλλά να μπορέσει μετά από τρία χρόνια να κολυμπήσει στα ταραγμένα νερά των αγορών. Σημειωτέον δε, ότι παρά την έξοδο στις αγορές, το ΧΑΑ έκλεισε με αρνητικό πρόσημο -0,71%. 
Μακάρι, η απόφαση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, να αποδειχθεί χρονικά ορθή, να βγούμε από τη διεθνή απομόνωση και να έχει θετική επίδραση στην αύξηση του μεγέθους της οικονομίας μας, που είναι άλλωστε το βασικό ζητούμενο», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Tags
Back to top button