Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Θρησκευτική κατάνυξη στην Κέρκυρα: Οι μελωδίες των φιλαρμονικών και το σπάσιμο των μπότηδων

Θρησκευτική κατάνυξη επικράτησε στην περιφορά του Επιταφίου, στην Κέρκυρα, το νησί που «βούλιαξε» και το φετινό Πάσχα από τους πολυάριθμους επισκέπτες.

Λίγο πριν την Ανάσταση, όλα είναι έτοιμα για το πέρασμα των Μπότηδων, των πήλινων κανατιών που ρίχνουν από τα μπαλκόνια οι κάτοικοι με το σύνθημα της πρώτης Ανάστασης του Μ. Σάββατο, γιανα διώξουν σύμφωνα με την παράδοση, την κακοτυχία.

Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα


Την Μεγάλη Παρασκευή, όλες οι εκκλησίες της πόλης περιφέρουν τους Επιταφίους τους, με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων.

Οι χορωδίες των Ιερών Ναών και ιδιαίτερα της Μητροπόλεως, καθώς και η Δημοτική Χορωδία, ψάλλουν κατανυκτικά τα «Εγκώμια», ενώ οι μπάντες των φιλαρμονικών ερμηνεύουν διασκευές από κλασικά έργα, όπως είναι η «Εις Άδου Κάθοδος».

Το νησί έχει πλημμυρίσει από τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς το πρωί, Μεγάλο Σάββατο, καθώς τέσσερα κρουαζιερόπλοια θα αράξουν στο λιμάνι για μερικές ώρες, ούτως ώστε οι περίπου 10 με 12 χιλιάδες πόλεις θα κατέβουν για να ζήσουν αυτά τα απίστευτα έθιμα.
 

Tags
Back to top button