Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θωμαΐδης για τη φωτιά στην Κηφισιά: Τοξικό το περιβάλλον - Να γίνει έλεγχος σε χώμα και νερό

Όσο διαρκεί η φωτιά, εκλύονται στην ατμόσφαιρα τοξικά σωματίδια που περιέχουν πλήθος χημικών ενώσεων αλλά και μετάλλων, εξηγεί ο καθηγητής του ΕΚΠΑ στο protothema.gr

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Κηφησιά την Τετάρτη έστειλε στην ατμόσφαιρα τοξικές ενώσεις με μακροχρόνιες επιδράσεις, τονίζει σε δηλώσεις του στο protothema.gr o Νίκος Θωμαίδης, καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.

Όπως προσθέτει ότι είναι απαραίτητη μια ανάλυση στο χώμα και στο νερό στις περιοχές που έχουν πληγεί για την παρουσία τοξικών ενώσεων.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του protothema.gr, ο κ. Θωμαίδης επισήμανε ότι «αυτή η πυρκαγιά είναι μια σημειακή πηγή όπως λέμε, ισχυρής ρύπανσης αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι όσο διαρκεί η φωτιά εκλύονται στην ατμόσφαιρα τοξικά σωματίδια που περιέχουν πλήθος χημικών ενώσεων αλλά και μετάλλων».

Ο Πούτιν βάζει “φωτιά” στην Βοσνία-Άνοιξε γραφείο Γραφείο της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Μπάνια Λούκα


Πρόσθεσε ότι «οι χημικές οργανικές ενώσεις είναι πολύ τοξικές γιατί μπορεί να περιέχουν χλώριο, φθόριο και γενικά τοξικά στοιχεία. Επειδή το εργοστάσιο έκανε και συσκευασία, σίγουρα θα έχουμε με τα υλικά που υπάρχουν, διοξίνες ή υπερχλωριωμένες ενώσεις ή υπερφθοριωμένες ενώσεις γιατί είχαν και αντικολλητικά τηγάνια.

» Αυτά τα χημικά προκαλούν και οξεία τοξικότητα σε όποιον τα εισπνεύσει, αλλά και μακροχρόνιες επιδράσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

» Πρέπει να γίνουν κάποιες αναλύσεις, κατά την άποψή μου, για να δούμε αργότερα μήπως έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις υπερφθοριωμένων και υπερχλωριωμένων ενώσεων και καρκινογόνων ουσιών. Πρέπει να γίνει μια ανάλυση στο χώμα και στο νερό στις περιοχές που έχουν πληγεί».

Tags
Back to top button