Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Θετικός σε μία επίσκεψη στην Τεχεράνη ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Ιράν «την κατάλληλη στιγμή» αποκάλυψε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επαναλαμβάνοντας τη «διαφωνία» του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο θέμα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στο Ιράν από το 1976.

«Θα πάω, την κατάλληλη στιγμή, για να κάνω αυτόν τον απαιτητικό διάλογο με το Ιράν», απάντησε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση, όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να σκληρύνει την κατάσταση με το Ιράν, αυτό δήλωσε την Παρασκευή. Εγώ του εξήγησα ότι κατά την άποψή μου αυτή είναι μια κακή μέθοδος», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ας δούμε το θέμα της (Βόρειας) Κορέας: διακόψαμε κάθε διαπραγμάτευση με την Κορέα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ξυπνήσαμε λίγα χρόνια μετά με μια Κορέα έτοιμη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλήσει την Παρασκευή τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, όπως ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία. 

Ο Μακρόν είχε επαναλάβει τη δέσμευση της Γαλλίας στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Τραμπ από την πλευρά του αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι το Ιράν τηρεί την ιστορική συμφωνία του 2015 και έστειλε το θέμα στο Κογκρέσο που έχει το δικαίωμα να επιβάλει και πάλι κυρώσεις στην Τεχεράνη, αν το κρίνει σκόπιμο, μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Tags
Back to top button