Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Θερμή υποδοχή από Κίνα στο βέτο της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Θερμή υποδοχή έλαβε από κινέζους αναλυτές, η απόφαση της Ελλάδας να μπλοκάρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επρόκειτο να κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη και επέκρινε την Κίνα για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδουν οι Global Times, αναλυτές στην Κίνα υποστηρίζουν πως χρειάζεται μεγαλύτερη αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχουν στην Κίνα, ειδικότερα μετά την αδυναμία της ΕΕ να περάσει το ψήφισμα.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες, ωστόσο, σχολιάζουν ότι αυτή η απόφαση υπονομεύει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η καταστολή αντιφρονούντων και ακτιβιστών από το Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ελληνικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως θέση της Ελλάδας είναι ότι η άσκηση αντιπαραγωγικής και συχνά επιλεκτικής κριτικής έναντι συγκεκριμένων χωρών, δε βοηθά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες αυτές ούτε στις σχέσεις τους με τη ΕΕ.

Ο Chang Jian, διευθυντής στο Κέντρο Μελετών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο πανεπιστήμιο Nankai, τόνισε ότι “η Κίνα εστίασε την προσοχή της στην επιβίωση του λαού και στην ανάπτυξη δικαιωμάτων, ενώ δυτικές χώρες δίνουν προσοχή περισσότερο στα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία”.

“Για την Κίνα, τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετίζονται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού, κάτι που απαιτεί κοινωνική σταθερότητα, που επιτυγχάνεται με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Global Times, αναλυτές αναφέρουν πως οι άδικες κατηγορίες χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα δε συνεισφέρουν στην παγκόσμια κατανόηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Chang πρόσθεσε επίσης πως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κι αυτές να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως εξηγεί, οι χώρες που έχουν σταθερότητα απολαμβάνουν πιο “άνετα” τις ατομικές ελευθερίες, ενώ όσες χώρες αντιμετωπίζουν τρομοκρατικές επιθέσεις και προσφυγικά ρεύματα – όπως η Βρετανία και η Γαλλία – έχουν περισσότερους περιορισμούς.

 

Tags
Back to top button