Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θέλουν κυριαρχία στο Αιγαίο-Ναύαρχος σύμβουλος των Κεμαλιστών: Να κατασκευάσουμε ταχέως Φρεγάτες ISTIF και Αντιτορπιλικά Αεράμυνας TF2000

Βιάζονται και μάλιστα πολύ οι Τούρκοι, να κατασκευάσουν ικανό αριθμό Φρεγατών κλάσης ISTIF και Αντιτορπιλικών Αεράμυνας περιοχής TF2000, για επιτύχουν υπεροχή έναντι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που ανέστειλε το πρόγραμμα κατασκευής Κορβετών, και αναμένει τις αμερικανικές Constellation (FFG-62).

Η καταστροφή έφτασε-Οι επιστήμονες είναι σε σοκ! Ο θερμότερος Μάρτιος στην ιστορία... 50 βαθμοί στο Βελιγράδι;

Ο τομεάρχης επί θεμάτων άμυνας του κόμματος των Κεμαλιστών, Υποναύαρχος ε.α. Γιανκί Μπαγκτσίογλου, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μας δίνει το στίγμα της Άγκυρας:

1. "Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι για την ναυπήγηση Επτά  Φρεγατών κλάσης ISTIF , και αυτός θα πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα με την συμβολή του κρατικού Ναυπηγείου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλων ναυπηγείων που αποκλείστηκαν από το έργο και δεν έχουν αναλάβει προγράμματα πολεμικών πλοίων.

Το λέει ξεκάθαρα ο Ζοζέπ Μπορέλ! Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο πολύ μεγάλης κλίμακας

2. Επιπλέον, αντί να σπαταλώνται χρήματα εστιάζοντας στο πρόγραμμα του δεύτερου αεροπλανοφόρου ( TRAKYA), το οποίο είναι μακροπρόθεσμος στόχος, οφείλουμε να επιταχύνουμε το πρόγραμμα κατασκευής Αντιτορπιλικών Αεράμυνας περιοχής τύπου TF2000.

3. Οφείλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών ( πιέσεων σε Γερμανία), για να μην έχουμε νέες καθυστερήσεις στην επιχειρησιακή ένταξη των υποβρυχίων κλάσης Type-214 (Reis), που θα μας δώσουν πολύ μεγάλη στρατηγική ικανότητα στην θάλασσα".

Εδώ ο Τούρκος Υποναύαρχος, θέλει να μας πει με δικά του λόγια, ότι η Τουρκία οφείλει να επιταχύνει στην κατασκευή Πολεμικών Πλοίων ( Φρεγάτες και Κορβέτες), σε τέτοιο αριθμό, ώστε να υπερκεράσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μελλοντικά, για να επιτύχει υπεροχή σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα ο ίδιος ομιλεί για επιτάχυνση όλων των αντίστοιχων προγραμμάτων για τον σκοπό αυτόν, δείχνοντας μια τάση στην γειτονική χώρα, για επικείμενα πιθανά επιθετικά σχέδια κατά της χώρας μας.

Η νέα αμερικανική Φρεγάτα Constellation (FFG-62) θα αργήσει Τρία χρόνια επιπλέον-Μήπως να παραγγείλουμε 2 επιπλέον FDI για το ΠΝ;

Όπως αναφέραμε για το θέμα των Constellation (FFG-62), έχουμε σοβαρά προβλήματα στην συνεργασία των Αμερικανών με εργατικό δυναμικό και την Fincantieri Marinette Marine θέτουν στον “ αέρα” την παράδοση των τεσσάρων πρώτων Φρεγατών, κάτι που επηρεάζει και την συμμετοχή της Ελλάδος στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η Φρεγάτα Constellation (FFG-62), στην κατασκευή της οποίας συμμετέχει και η Fincantieri Marinette Marine, ενδέχεται να μην παραδοθεί στον αμερικανικό στόλο μέχρι το 2029, τρία χρόνια αργότερα από τον αρχικό στόχο παράδοσης για το 2026, σύμφωνα με μια επισκόπηση ναυπηγικής υπηρεσίας.

Μήπως να παραγγείλουμε 2 επιπλέον FDI για το ΠΝ;  

Με όλο αυτό το σκηνικό, και με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα ναυπηγούν ένα Πολεμικό Πλοίο κάθε χρόνο, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό οφείλει να κάνει τα σχέδια του για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μπορούμε είτε να προχωρήσουμε στην σύμπραξη με την Fincantieri για τις Φρεγάτες FREMM, ή να πείσουμε τους Γάλλους να μας δώσουν δύο ακόμη Φρεγάτες κλάσης ΚΙΜΩΝ, με συμφέρουσες τιμές, από το μην παραγγείλουμε καθόλου πλοία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οφείλουμε να ξεκινήσουμε στα ναυπηγεία μας την κατασκευή μικρών πολεμικών πλοίων, επιπέδου τουλάχιστον ΤΠΚ, και να τους τοποθετήσουμε στην συνέχεια ξένα οπλικά συστήματα.

Tags
Back to top button