Ο πόλεμος για την Ουκρανία έχει χαθεί οριστικά από πέρυσι το καλοκαίρι, ειδικά μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών, η οποία απέτυχε παταγωδώς και αυτό δυστυχώς αποκρύφθηκε από τα ξένα ΜΜΕ, εδώ και μεγάλο διάστημα.
Όταν ο υπουργός άμυνας μιας χώρας σαν την Ολλανδία ( που έχει παραδώσει ακόμα και αεροσκάφη F-16) στο Κίεβο μιλά για ήττα των Ουκρανών, αυτό κρούει καμπάνες σε όλη την Ευρώπη για την κατάσταση εκεί, φτάνοντας φυσικά και στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος ομιλεί για οικονομική αδυναμία της χώρας του για επιπλέον βοήθεια στον Ζελένσκυ.
Το USS Harry S. Truman πλέει πρόσω ολοταχώς στο Ιόνιο Πέλαγος με προορισμό ανοικτά της Συρίας
Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ρούμπεν Μπρεκέλμανς, δήλωσε απαισιόδοξος για την κατάσταση στην Ουκρανία.
, ¨"είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει πλέον το πάνω χέρι και «θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο», είπε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του στο κοινοβούλιο.
'Οι Ρώσοι κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στα ανατολικά. Επιπλέον, η ουκρανική υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας στοχοποιείται συνεχώς με ρωσικούς πυραύλους και drones.
Και η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας αυξάνεται», είπε ο Ολλανδός υπουργός.
Ο ίδιος ανησυχεί επίσης για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει μια γρήγορη λύση στην ουκρανική σύγκρουση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό, η κατάπαυση του πυρός ή η ειρήνη δεν θα τερματίσουν τη ρωσική απειλή.
Το Κρεμλίνο θα μπορούσε να στρέψει την προσοχή του στα κράτη της Βαλτικής.
"Εάν ο υπουργός Άμυνας της χώρας είναι τόσο απαισιόδοξος για την κατάσταση των πραγμάτων στην Ουκρανία, γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο δεν επενδύει περισσότερα στη βοήθεια προς το Κίεβο", ρωτά η Ολλανδική αντιπολίτευση.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ολλανδία πιστεύουν επίσης ότι πρέπει να παρασχεθεί περισσότερη υποστήριξη σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο στον Ζελένσκυ, αγνοώντας όμως την πραγματικότητα στο έδαφος της Ουκρανίας, αφού τα όπλα δεν κερδίζουν από μόνα τους εφόσον το Κίεβο έχει μεγάλη έλλειψη έμπειρων στρατιωτών.
Ο ηγέτης των τζιχαντιστών προειδοποιεί το Ιράκ να μην εμπλακεί "στο καμίνι της Συρίας"
Ο Μπρεκέλμανς είπε ότι η χώρα επί του παρόντος δεν διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να βοηθήσει το Κίεβο.
Πρόσθεσε ότι ήταν δύσκολο να διατεθούν περισσότερα χρήματα, εν μέρει λόγω της μεγάλης διεθνούς ζήτησης για όπλα.
«Οι πύραυλοι Patriot απλά δεν υπάρχουν», τόνισε ο Ολλανδός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ολλανδία εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. Η Ολλανδία έχει πλέον δεσμευτεί 10,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια.
"‘Το γεγονός ότι άλλες δυτικές χώρες κάνουν νέες παραδόσεις όπλων οφείλεται στο ότι, για παράδειγμα, δεν είχαν ακόμη δεσμευτεί τίποτα για το επόμενο έτος, ενώ η Ολλανδία το έχει ήδη κάνει», τόνισε ο ίδιος.
Ο Μπρεκέλμανς επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση της χώρας επενδύει απευθείας στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα κατασκευής προηγμένων drones.
Η Ολλανδία έχει δεσμευτεί να δώσει 400 εκατομμύρια ευρώ για το 2025 για την Ουκρανία, κινδυνεύοντας να προκαλέσει τριγμούς στην οικονομία της.
Τέθηκε σε επίσημη ισχύ η αμυντική συμφωνία Β.Κορέας και Ρωσίας
Ένα αμυντικό σύμφωνο ορόσημο μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, που υπεγράφη από τους ηγέτες της τον Ιούνιο, τέθηκε σε ισχύ μετά την ανταλλαγή εγγράφων επικύρωσης από τις δύο πλευρές, ανέφερε το επίσημο την Πέμπτη.
Η επισημοποίηση της συνθήκης έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα κατηγόρησαν τον πυρηνικά οπλισμένο Βορρά ότι έστειλε περισσότερους από 10.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν τη Ρωσία να πολεμήσει την Ουκρανία.
Οι ειδικοί λένε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιθυμεί να αποκτήσει προηγμένη τεχνολογία από τη Μόσχα και σε αντάλλαγμα να αποκτήσει εμπειρία μάχης για τα στρατεύματά του.
Ο Κιμ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψαν τη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης κατά την επίσκεψη του αρχηγού του Κρεμλίνου στην Πιονγκγιάνγκ.
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Συρία! Στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε η πόλη Χάμα
η ΣΥΜΦΩΝΊΑ Υποχρεώνει και τα δύο κράτη να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια «χωρίς καθυστέρηση» σε περίπτωση επίθεσης στο άλλο και να αντιταχθούν από κοινού στις κυρώσεις της Δύσης. Τέθηκε σε ισχύ από την Τετάρτη, όταν τα έγγραφα επικύρωσης ανταλλάχθηκαν στη Μόσχα από τους υφυπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.