Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστιο κενό: Από το 2009 έχουν να περάσουν ψυχολογικό έλεγχο πολλοί αστυνομικοί – Αποκαλύψεις…

«Ο νόμος χρήζει αλλαγής, είναι από το 2003» λέει για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Θεόφιλος Παπαδάκης. Αφορμή στάθηκε η οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους αστυνομικός σκότωσε γυναίκα, πεθερά και κόρη πριν αυτοκτονήσει,

«Τα ψυχολογικά τεστ είχαν εισαχθεί το 2009, όταν αυτοκτόνησε ένας αστυνομικός στην αμερικάνικη πρεσβεία (…) Με βάση τον νόμο περνάμε ψυχολογικά τεστ κάθε πέντε χρόνια. Πρόκειται για (εξετάσεις σε) επιτροπές, που είναι πολύ γρήγορες, καθώς η επιτροπή αυτή, μέσα σε δέκα με είκοσι λεπτά καλείται να δει δέκα αστυνομικούς και να αποφασίσει αν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιούν όπλο. (Η νομοθεσία προβλέπει πως ) αν αστυνομικοί έχουν δείξει δείγματα ψυχοπαθολογίας, τότε πρέπει να πάνε στον ψυχίατρο στο κεντρικό ιατρείο Αθηνών» εξηγεί μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ωστόσο, από το 2009 που ξεκίνησαν και μέχρι σήμερα, οι επιτροπές δεν έχουν περάσει από έλεγχο όλους τους αστυνομικούς.

«Από το 2009 που ξεκίνησε η διαδικασία, έχουμε μόνο δύο επιτροπές, μία για τη βόρεια και μία για τη νότια Ελλάδα, και δεν έχουν περάσει από έλεγχο όλους τους αστυνομικούς, σε όλες τις διευθύνσεις νομών. Εγώ πέρασα το 2009 και δεν έχω περάσει ξανά έκτοτε, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί έχουμε περάσει από έλεγχο μόνο μια φορά. Υπάρχουν νομοί που δεν έχουν περάσει ακόμη από έλεγχο» υποστηρίζει ο κ.Παπαδάκης και προσθέτει ότι χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού και με ψυχιάτρους και με ψυχολόγους.

«Το νομοθετικό πλαίσιο χρήζει αλλαγής, ενώ η ίδια διαδικασία θα πρέπει να προβλεφθεί και για τα στελέχη του λιμενικού σώματος, ενδεχομένως και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου έχουμε κρούσματα αυτοκτονιών και σε συναδέρφους μου των Ενόπλων Δυνάμεων» καταλήγει.

Tags
Back to top button