Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλη Μαρτίου αποφυλακίζετε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ο λόγος; Θα έχει παρέλθει το 18μηνο, που είναι το ανώτατο εκ του νόμου προβλεπόμενο διάστημα προσωρινής κράτησης.

Τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανανέωσε την προσωρινή του κράτηση για ακόμα έξι μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην υπουργού για να βγει από τη φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου προφανώς δεν είναι μοναδική αφού έχουν προηγηθεί εκατοντάδες άλλες, αλλά απλώς λόγω της σοβαρότητας της που σχετίζονται με την πρότερη ιδιότητα του κατηγορουμένου, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όπως αναφέρει το capital.gr, το ίδιο συνέβη και με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου τον περασμένο Μάρτιο. Η Στ. Κουράκου είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους πολύ πριν εξαντληθεί το ανώτατο όριο προφυλάκισής της σε αντίθεση με τον σύζυγό της.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ή άλλους κατηγορούμενους ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς, που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται, χωρίς η δίκη τους να έχει διεξαχθεί.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τότε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να δικαιολογούν πως τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους είναι νόμιμα χρήματα.

Tags
Back to top button