Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Μέχρι τα τέλη του Ιουλίου η Βουλή θα νομοθετεί

Η αναλογικότητα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εξασφαλίστηκε από το γεγονός ότι οι προδιαγραφές της προστασίας από τον κορωνοϊό εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή στις αίθουσες της Ολομέλειας, της Γερουσίας, αλλά και στην Αίθουσα των Τροπαίων, η οποία λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος.

Επιπλέον, “ακόμη τηρούμε τις αποστάσεις” εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής, το αποτέλεσμα των οποίων φάνηκε στα 1.030 μοριακά τεστ που διενήργησε η Βουλή σε βουλευτές και εργαζόμενους και βγήκαν όλα αρνητικά.

Κανονικά, επίσης, εξελίσσονται και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου, μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

“Αν αυτή η ιστορία τελικά καταλήξει σε παραπομπή, πριν το ειδικό δικαστήριο υπάρχει ένα δικαστικό συμβούλιο που αυτό θα κρίνει τελικά όλες αυτές τις αιτιάσεις που σήμερα γευόμαστε” τόνισε ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας πως “η Βουλή ερευνά την υπόθεση, σχηματίζει ένα φάκελο και τον στέλνει στη Δικαιοσύνη και αυτή αποφασίζει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Επιπλέον, ως προς τις εργασίες της Βουλής το επόμενο διάστημα “η Βουλή θα λειτουργήσει με την Ολομέλεια όλο το καλοκαίρι. Μέχρι τα τέλη του Ιουλίου θα νομοθετεί” ανέφερε ο Πρόεδρος του σώματος, όπως και ότι θα υπάρχει μια ολιγοήμερη διακοπή τον Αύγουστο.

Ο κ. Τασούλας έκανε ειδική αναφορά στην υπερψήφιση με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αυτές τις ημέρες, δείχνοντας τη σύμπνοια των κομμάτων σε έναν κρίσιμο παραγωγικό τομέα.

Σε σύγκριση, μάλιστα, με κοινοβούλια άλλων χωρών με μακραίωνη κοινοβουλευτική παράδοση, όπως λχ. το βρετανικό, η Βουλή των Ελλήνων λειτουργεί στην πανδημία με πλήρη σύνθεση επιτροπών, δηλαδή 50 άτομα, επισήμανε ο κ. Τασούλας, ενώ εφαρμόζεται το σύστημα τηλεδιάσκεψης για την ακρόαση φορέων στις Επιτροπές της Βουλής.

Tags
Back to top button