Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για τις αποστολές τρομοπακέτων

Οι αξιωματικοί φαίνεται πως καταλήγουν σε δύο σενάρια για τις κινήσεις των τρομοκρατών. Το πρώτο είναι η προσπάθεια επανάληψης των μαζικών αποστολών τρομοδεμάτων όπως το 2010, ενώ το δεύτερο είναι η συνεργασία Ελλήνων τρομοκρατών με ξένους ομοϊδεάτες τους

Σενάριο 1ο: Επανάληψη του 2010 με τις μαζικές αποστολές
Το ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι να θέλουν οι Πυρήνες της Φωτιάς να επαναλάβουν ό,τι είχαν κάνει το 2010. Τότε είχαν στείλει συνολικά 14 «τρομοδέματα» σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε αυτήν την περίπτωση η επιδίωξη των τρομοκρατών είναι να στείλουν το μήνυμα ότι παρά τις δεκάδες συλλήψεις των τελευταίων ετών είναι παρόντες στο αντάρτικο πόλης.

Σενάριο 2ο: Συνεργασία των Πυρήνων με ξένους τρομοκράτες
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, μετά και τα όσα έγραφαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στην προκήρυξή τους είναι οι πιθανές συνεργασίες τους με ξένους ομοϊδεάτες τους προκειμένου να πραγματοποιούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί, ωστόσο στην τελευταία φράση του κειμένου της «ΣΠΦ» αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει έντονες προσπάθειες στρατολόγησης ατόμων στις εγχώριες οργανώσεις, κάτι που φαίνεται και από εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα που χαρακτηρίζονται ως «δοκιμαστικές» από άτομα που εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών.

Tags
Back to top button