Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σύμβουλος του Α.Τσίπρα: «Άμεσα μέτρα, έρχεται το πέμπτο κύμα της Όμικρον»

«Στην Ελλάδα δεν έγινε καμία απολύτως προετοιμασία προκειμένου να οργανωθεί το σύστημα  υγείας. Όταν στη Γαλλία από το πρώτο κύμα της πανδημίας δημόσιος και ιδιωτικός τομέας  συλλειτουργούσαν για να αντιμετωπίσουν τα επόμενα κύματα της πανδημίας, στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα και ο ελληνικός λαός δυστυχώς, πληρώνει αυτή την επιλογή», είπε σε ρ/σ, ο καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη και εκ των συμβούλων του Α.Τσίπρα για τον κορωνοϊό, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. 

«Η Νέα Δημοκρατία, συνηθίζει να χρησιμοποιεί την μεθοδολογία της Ομάδας Αλήθεια απέναντι στους επιστήμονες που διατυπώνουν γνώμη και την επιστημονική τους θέση. Αυτή την μεθοδολογία υφίσταται τώρα ο κ Τσιόδρας για την μελέτη του. Το δυστύχημα είναι ότι η συγκεκριμένη μελέτη βγήκε δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας. 

Όταν η θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι της τάξης 25 με 35% και στην Ελλάδα ανέρχεται στο 63,5%, σημαίνει ότι δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. 

Από τα σημαντικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι στην Ελλάδα δεν συγκροτήθηκε καμία γραμμή εκπαίδευσης και οργάνωσης του προσωπικού και δεν οργανώθηκε το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης δεν έγινε καμία προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τεράστιας γεωγραφικής ανισότητας στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας. Από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι πρώτη στις κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας. Όταν ήδη από την ιστορία των πανδημιών γνωρίζουμε ότι έχουν κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά,  το να λένε δεν ξέραμε, είναι άλλη μία υποκρισία και αναίρεση της αριστείας της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν να διαβάζουν, ούτε ιστορία, ούτε δεδομένα. Όταν ξέρεις τις γεωγραφικές ανισότητες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, το πρώτο που κάνεις είναι να οργανώσεις τις δυνάμεις σου. Δεν το κάνανε πράξη και το αποτέλεσμα είναι η ύπαρξη αναίρεσης της ισονομίας των πολιτών στην πρόσβαση στην υγεία.  

Το τρίτο σημείο του άρθρου περιγράφει ότι οι άνθρωποι που πέθαναν, είχαν πάει πολύ αργά στο νοσοκομείο και σε κατάσταση τέτοια που κατευθείαν νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Αυτό σημαίνει ότι ο άρρωστος φτάνει στο έσχατο σημείο στο νοσοκομείο όπου πάει κατευθείαν για διασωλήνωση και στο τέλος πεθαίνει. Δείχνει την ανάγκη της τηλεϊατρικής η οποία  βοηθάει στην άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων. Δεν είναι κανένα τρομερό εργαλείο η πλατφόρμα zoom, αλλά δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα δεν το έχουν χρησιμοποιήσει». 

Η πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον διαφεύγει κατά 30% των εμβολίων

«Αν στο αποδιοργανωμένο σύστημα υγείας της Ελλάδας, συνυπολογίσουμε ότι η μετάλλαξη  Όμικρον μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την Δέλτα, όπως και ότι σε ποσοστό 30% ξεφεύγει από τα υπάρχοντα εμβόλια, τότε αναμένουμε “σφαγή”, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα. 

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα νοσηλειών, θα πρέπει να οργανωθεί και να ενισχυθεί το σύστημα υγείας. Θα πρέπει να επέλθει συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα, με διαφάνεια και υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την πανδημία. Οφείλει το κράτος να πληρώνει τους ιδιώτες γιατρούς για να βλέπουν νωρίς τους ασθενείς. 

Αντίθετα, στην Ελλάδα με βάση τις αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, γίνονται ετοιμασίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αγορά και δεν λαμβάνεται μέριμνα για την υγεία. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα πείσεις έναν πληθυσμό ότι έχει πρόβλημα, όταν τον προτρέπεις για χορούς και γιορτές;» 

Tags
Back to top button