Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ για το Μεσανατολικό: Τα δύο κράτη είναι η καλύτερη λύση

Αφού αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αρνήθηκε τον διάλογο με τους εκπροσώπους των Παλαιστινίων και έκλεισε την ανεπίσημη πρεσβεία της χώρας στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και άλλους επίσημους οργανισμούς, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε στροφή 180 μοιρών και υποστηρίζει πως θεωρεί σωστή τη λύση δύο κρατών στο Μεσανατολικό.

Μέχρι πρόσφατα η Ουάσινγκτον διαμήνυε ότι θα υποστήριζε αυτή τη λύση μόνο αν συμφωνούσαν και οι δύο πλευρές, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είπε επίσης ότι θέλει να παρουσιάσει το ειρηνευτικό σχέδιο της κυβέρνησής του μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες. «Είναι το όνειρό μου να το κάνω αυτό πριν από τη λήξη της πρώτης θητείας μου», τον Ιανουάριο του 2021, πρόσθεσε.

«Μου αρέσει η λύση των δύο κρατών. Νομίζω ότι αυτό λειτουργεί καλύτερα... Αυτή είναι η αίσθηση που έχω», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο και να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους δηλώνουν ότι οι προϋποθέσεις αυτές δείχνουν ότι ο Νετανιάχου δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι επιθυμεί την ειρήνη.

Οι αραβικές χώρες που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ένθερμα τη λύση των δύο κρατών.

«Πραγματικά πιστεύω ότι κάτι θα γίνει. Λένε ότι είναι η δυσκολότερη απ' όλες τις συμφωνίες», είπε ο Τραμπ. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να κάνει «κάτι καλό» για την άλλη πλευρά, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης «πεπεισμένος 100%» ότι οι Παλαιστίνιοι, που έχουν παγώσει κάθε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση αφότου η Ουάσινγκτον αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στα τέλη του 2017, «θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Tags
Back to top button