Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Στον πάτο της ΕΕ η Ελλάδα στο επίπεδο του κατώτατου μισθού - Οι χώρες που την ξεπερνούν κατά πολύ

Στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία που παρουσίασε το MEGA.

Στη συγκεκριμένη κατάταξη, η Κύπρος είναι πάνω από την Ελλάδα, με τον κατώτατο μισθό στη Μεγαλόνησο να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Ακόμη, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία.

Κατώτατος μισθός: Κατατέθηκαν οι «εισηγήσεις» των επιστημονικών φορέων – Τι προτείνουν

Τα δεδομένα αυτά σχολίασε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος στο MEGA χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα προβληματική αυτή την κατάσταση. Ακόμη ο εργατολόγος τόνισε πώς όλο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται και σε συνδυασμό με την αγοραστική αξία που έχει ο μισθός αυτός.

«Αποτυπώνεται με μεγάλη σαφήνεια το πολύ χαμηλό επίπεδο που κινείται ο κατώτατος μισθός. Το ιδιαίτερα προβληματικό είναι το τι αγοραστική δύναμη και αξία έχει ο κατώτατος μισθός», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μπούρλος.

Όσον αφορά τους λεγόμενους μεσαίους μισθούς, που βρίσκονται λίγο πάνω από τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, ο εργατολόγος υποστήριξε ότι ενδεχομένως να έχουν μείνει στάσιμοι για πάνω από 8 με 9 χρόνια.

Ειδικότερα η κατάταξη έχει ως εξής:

Λουξεμβούργο: 2.571 ευρώ

Ολλανδία: 2.183 ευρώ

Ιρλανδία: 2.146 ευρώ

Γερμανία: 2.049 ευρώ

Βέλγιο: 1.994 ευρώ

Γαλλία: 1.767 ευρώ

Ισπανία: 1.323 ευρώ

Κύπρος: 1.000 ευρώ

Πολωνία: 978 ευρώ

Πορτογαλία: 957 ευρώ

Μάλτα: 925 ευρώ

Λιθουανία: 924 ευρώ

Κροατία: 840 ευρώ

Ελλάδα: 820 – 830 ευρώ, αν αυξηθεί σε αυτό το επίπεδο, όπως έχει προαναγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση. Διαφορετικά η διαφορά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

Tags
Back to top button