Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον «πάγο» 75.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Στην… κατάψυξη βρίσκονται εδώ και εννέα μήνες οι 75.000 οριστικές, μειωμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τον περασμένο Μάιο και μετά, υποχρεώνονται να ζουν με τις μισές, προσωρινές, συντάξεις!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων αλλά και για τον επανυπολογισμό των καταβαλλομένων απαιτείται και ο συντελεστής αναπροσαρμογής των μισθών από το 2002 και μετά, ο οποίος αποτελεί σημαντική παράμετρο (προστατεύει τις συντάξεις από περαιτέρω μείωση). Η δε Ελληνική Στατιστική Αρχή ακόμα αναζητεί τον μαθηματικό τύπο.

Στο ΙΚΑ η μέση αναμονή φθάνει στους 12 μήνες, όμως υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις όπου ο ασφαλισμένος μπορεί να περιμένει και 3 χρόνια.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους της καθυστέρησης είναι η μείωση του προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, το δαιδαλώδες και κατά συνέπεια χρονοβόρο σύστημα, αλλά και η έλλειψη οργανωμένων πληροφορικών συστημάτων.

Σημειώνεται ότι έως τον Οκτώβριο της τρέχουσας χρονιάς το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να έχει εξοφλήσει το σύνολο των 95.000 εκκρεμών αιτήσεων κύριας σύνταξης που υπάρχουν, κατά προσέγγιση, σήμερα.

Tags
Back to top button