Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στον Λευκό Οίκο Ν.Τραμπ-Σ.Λαβρόφ - Προπομπός της μεγάλης συνάντησης με Β.Πούτιν

θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο, με τον Ρώσο υπουργό των Εξωτερικών, Σεγκέι Λαβρόφ σε έναν προπομπό της μεγάλης και αναμενόμενης συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν

Πριν την συνάντηση αυτή α Τζέιμς Κόμεϊ όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος.

Η αποπομπή αυτή δεν ήταν τυχαία. Ο  Κόμεϊ  θεωρείται «σταγονίδιο» της προηγούμενης διακυβέρνησης Ομπάμα και ένας εκ των βασικών εκ των έσω υπευθύνων για τις κακές αμερικανορωσικές σχέσεις.

Ως επίσημη δικαιολογία για την αποπομπή παρουσιάστηκε ο χειρισμός των περιβόητων e-mail της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χ.Κλίντον και των συνεργατών της.

Ο Ν.Τραμπ έστειλε επιστολή στον Κόμεϊ στην οποία έγραφε ότι «δεν διευθύνετε αποτελεσματικά το Γραφείο»!

Ως γνωστόν όμως η προεκλογική εκστρατεία του Ν.Τραμπ είχε τεθεί υπό διερεύνηση από το FBI μετά τις κατηγορίες ότι «είχε συνεργαστεί με την Ρωσία» για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών

Όπως δεν είναι τυχαία και η επιδείνωση των σχέσεων του Ν.Τραμπ με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μακ Μάστερ που και αυτός οδεύει προς την «έξοδο» καθώς θεωρείται «φυτευτός»  από το «βαθύ» αμερικανικό κράτος για να μην επιτρέψει την ύπαρξη ομαλών διαύλων επικοινωνίας τους Αμερικανού προέδρου με την Μόσχα.

Ν.Τραμπ και Σ.Λαβρόφ θα συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, αλλά και μία ευρεία ατζέντα διεθνών θεμάτων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Πρόκειται για την πιο υψηλόβαθμη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης, από την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον ίδιο, στις 20 Ιανουαρίου, ενώ αυτή πραγματοποιείται μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα.

Ο Σ.Λαβρόφ είναι σαφές ότι συναντάται με το Ν.Τραμπ για να οριοθετηθεί η ατζέντα συζήτησης του Αμερικανού Προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος γνωστοποίησε την επίσκεψη του Λαβρόφ στο Λευκό Οίκο, διατηρώντας την ανωνυμία του, ενώ επεσήμανε ότι θα συζητηθούν και θέματα που άπτονται των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας επιδεινώθηκαν μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, η οποία έγινε στις αρχές Απριλίου.

Η αποπομπή Κόμεϊ και το «πάγωμα» του Μακ Μάστερ θεωρούνται ως οι πρώτες καθαρές κινήσεις του Ν.Τραμπ για επαναπροσέγγιση με την Μόσχα. Για πολλούς ο Ν.Τραμπ έκανε υπομονή τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του για να μπορέσει να τοποθετήσει πρώτα δικούς του ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά που ελέγχουν τον αμερικανικό μηχανισμό.

Tags
Back to top button