Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν οι τεχνολογικοί κολοσσοί – Πρόταση για επιβολή φόρου 3%

Βάσει σχεδίου πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι μεγάλες ψηφιακές εταιρείες με σημαντικά έσοδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Google και το Facebook, θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με έναν επιπλέον ειδικό φόρο 3% επί του κύκλου εργασιών τους.

Η πρόταση, η οποία αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα και εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές για την επικαιροποίηση του προηγούμενου σχεδίου που προέβλεπε φορολογικό συντελεστή μεταξύ 1 και 5%.

Ο φόρος, αν εγκριθεί από τα κράτη και τους νομοθέτες της ΕΕ, θα ισχύει μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις με παγκόσμια έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και φορολογητέα έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στην ΕΕ.

Το όριο για τα έσοδα της ΕΕ έχει αυξηθεί από 10 εκατ. ευρώ που αρχικά προβλεπόταν, για να απαλλάσσονται από τον φόρο οι μικρότερες εταιρείες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις. Οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η Uber, η Airbnb και η Amazon, ενδέχεται να πληγούν εξίσου από τη νέα εισφορά, η οποία θα εφαρμοζόταν σε όλες τις 28 χώρες της ΕΕ.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν κατηγορηθεί από τα μεγάλα κράτη μέλη για το γεγονός ότι καταβάλλουν πολύ λίγους φόρους στην ΕΕ, μεταφέροντας ορισμένα από τα κέρδη τους σε κράτη μέλη με χαμηλή φορολόγηση, όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβρούργο.

Tags
Back to top button