Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη μαζί με την γυναίκα του ο Εμμ. Μακρόν

Για το Μαρόκο αναχώρησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μπριζίτ, μετά από επίσημη πρόσκληση του βασιλιά Μοχάμεντ Στ'.

Η επίσκεψη στο Μαρόκο είναι η πρώτη του νέου ενοίκου του Μεγάρου των Ηλυσίων στη Βόρειο Αφρική, μετά την σαρωτική εκλογή του και η δεύτερη επίσκεψη σε αφρικανική χώρα μετά το ταξίδι του στο Μάλι.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση (της επίσκεψης) είναι πολύ ενθαρρυντική, επειδή αποδεικνύει ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Μαρόκου και της Γαλλίας θα συνεχιστούν και υπό την προεδρία του Εμμανουέλ Μακρόν» δήλωσε στην ιστοσελίδα Morocco World News, ο Σαΐντ Μπενχαμίντα, επικεφαλής του «En Marche Maroc», ένα κίνημα που δημιουργήθηκε για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Εμμανουέλ Μακρόν στο Μαρόκο, καθώς στη χώρα της Βορείου Αφρικής ζουν πολλοί Γάλλοι πολίτες ή πολίτες με διπλή υπηκοότητα, γαλλική και μαροκινή.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε δεσμευτεί πως, αν εκλεγεί, το Μαρόκο θα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα ήθελε να επισκεφθεί. Ο βασιλιάς του Μαρόκου έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι δύο άντρες θα συναντηθούν.
Στην διήμερη επίσκεψή του στο Μαρόκο ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να συζητήσει με τον βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ' θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι κοινές στρατηγικές συνεργασίας με άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου.
Αν και η εφημερίδα Le Monde χαρακτηρίζει την επίσκεψη Μακρόν στο Μαρόκο ως «προσωπική επίσκεψη», το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε την ατζέντα των δύο ηγετών.
Στην ανακοίνωσή του το Ελιζέ τονίζει ότι η διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Μαρόκο γίνεται, αφενός για την καλύτερη γνωριμία των δύο ηγετών και για να τεθούν οι βάσεις των γαλλομαροκινών σχέσεων και αφετέρου, για να ενώσουν οι δύο χώρες τις δυνάμεις τους ως παλιοί σύμμαχοι για την μεσολάβηση και επίλυση της «κρίσης του Κόλπου», μετά την απομόνωση του Κατάρ. 

Από την πλευρά της, η Μπριζίτ Μακρόιν φαίνεται ότι ξεπέρασε για λίγο την φοβία της για τα αεροπλάνα και ταξίδεψε στο Μαρόκο, όπου την περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα Λάλα Σάλμα, θα παραθέσουν δείπνο στους Μακρόν στη βασιλική κατοικία Dar al Salam, στο Ραμπάτ.
Επίσης, ο βασιλιάς του Μαρόκου έχει προσκαλέσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας σε μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής με έργα του Πάμπλο Πικάσο στο μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Ραμπάτ. Εκεί η πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει περισσότερα από 100 έργα του Ισπανού ζωγράφου. 
 

Tags
Back to top button