Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο φως το μυστικό δωμάτιο στον τάφο του Τουταγχαμόν

Ιταλοί αρχαιολόγοι μπορεί να βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του αιώνα! Εναν χρόνο μετά τις εικασίες του Βρετανού αιγυπτιολόγου Νίκολας Ριβς περί ενδείξεων ύπαρξης μιας κρυφής πόρτας μέσα στον τάφο του Τουταγχαμόν, επιστήμονες του πολυτεχνείου του Τορίνο θα αρχίσουν νέες έρευνες, βασιζόμενοι στην υπόθεση ότι πίσω από την κρυφή πόρτα υπάρχει ένα μυστικό δωμάτιο, όπου έχει ταφεί η βασίλισσα Νεφερτίτη!


Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ειδικά συστήματα ραντάρ, με τα οποία θα σαρώσουν τα τοιχώματα του τάφου στα σημεία όπου ο Ριβς είχε εντοπίσει το 2015 τα ίχνη από δύο μυστικές πόρτες. Η μία θεωρείται ότι κρύβει πίσω της έναν αποθηκευτικό χώρο. Η άλλη, ωστόσο, εικάζεται πως είναι ο χώρος ταφής της βασίλισσας Νεφερτίτης, πιθανολογούμενης μητέρας του Τουταγχαμόν.

Η επιστημονική ομάδα του ιταλικού πανεπιστημίου θα είναι η τρίτη μέσα σε έναν χρόνο που θα προχωρήσει σε έρευνες στον ηλικίας 3.300 ετών τάφο, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1923 από τον Βρετανό ερευνητή Χάουαρντ Κάρτερ. Η προηγούμενη ήταν η ομάδα του «National Geographic», η οποία είχε προχωρήσει επίσης σε σάρωση των τοιχωμάτων με ραντάρ, αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι Ιταλοί αρχαιολόγοι είναι πιο αισιόδοξοι, καθώς θα χρησιμοποιήσουν τρία συστήματα ραντάρ με συχνότητες από 200 Mhz μέχρι 2 Ghz.

Ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Μαμντούχ Ελνταμάτι δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα 90% «ο τάφος να έχει κρυμμένους θαλάμους». Μάλιστα ισχυρίστηκε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για την «ανακάλυψη του αιώνα».

Οι Ιταλοί ερευνητές σχεδιάζουν να αρχίσουν την πρώτη έρευνα του τάφου στο τέλος του μήνα. «Θα είναι μια αυστηρά επιστημονική εργασία και θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, ίσως και εβδομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φράνκο Πορτσέλι, επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Φυσικής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας του πολυτεχνείου του Τορίνο.


Tags
Back to top button