Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Στο «dark web» ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ

Στο dark web εμφανίστηκαν ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, τα οποία φέρεται να εκλάπησαν από χάκερ. Πρόκειται φακέλους, με πληροφορίες για drones, άρματα μάχης, εκρηκτικούς μηχανισμούς κ.α.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ παραβίασε ένας χάκερ, ο οποίος κατάφερε να κλέψει «μυστικούς φακέλους» που συνδέονται με ένα από τα πλέον θανατηφόρα όπλα του αμερικανικού στρατού.

Τα ευαίσθητα έγγραφα αναφέρονται στα στρατιωτικά drones, τύπου MQ-9., τα οποία αποτελούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας στη βιομηχανία των όπλων. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες φέρουν τον χάκερ να έχει ήδη αποπειραθεί να τα πουλήσει στο λεγόμενο «dark web».

Ο δράστης φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ορισμένες αδυναμίες των συστημάτων ασφαλείας της αεροπορικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει στους εμπιστευτικούς φακέλους και να υποκλέψει πληροφορίες για τα υπερσύγχρονα drones.

Εκτός των στοιχείων για τα drones, ο χάκερ φέρεται να έθεσε προς πώληση και άλλα έγγραφα, όπως εγχειρίδια για τη βελτίωση των εκρηκτικών μηχανισμών, τη λειτουργεία των αρμάτων M1 ABRAMS, αλλά και τις τακτικές του αμερικανικού στρατού.

Τα τελευταία πρόκειται για έγγραφα, τα οποία βρίσκονταν υπό τον κατοχή είτε του Πενταγώνου είτε κάποιας άλλης στρατιωτικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Tags
Back to top button