Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στίβεν Χίκινγκ: Ποια ήταν η τελευταία προειδοποίηση του για το τέλος της ανθρωπότητας; (Βίντεο)

Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ είχε δώσει ένα φοβερό μήνυμα για την ανθρωπότητα πριν φύγει από τη ζωή το 2018. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως τα ChatGPT και Midjourney θα είχαν στο μέλλον τόσο μεγάλη επιρροή στην καθημερινότητα.

Όπως είναι λογικό, καθώς η δημοτικότητά τους αυξάνεται, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ανάπτυξη αυτών των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, το 2014, ο Στίβεν απηύθυνε μια αυστηρή προειδοποίηση σε συνέντευξή του στο BBC σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Είχε πει ωμά και ξεκάθαρα: «Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Ο φυσικός πρόσθεσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να καταλήξει να ξεφύγει από τον έλεγχό μας, λέγοντας: «Θα απογειωθεί από μόνη της και θα επανασχεδιάζει τον εαυτό της με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να την ελέγξουν».

Tags
Back to top button