Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελευταία θέση της Ε.Ε. η Ελλάδα για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω έρευνα η Ελλάδα φαίνεται ότι καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την 24η θέση αναφορικά με την κοινωνική συνοχή. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα ενισχύονται από το επενδυτικό κενό που προκύπτει, άλλα και από την άνιση κατανομή των πόρων που τελικά κατευθύνεται λιγότερο απ’ όσο πρέπει προς τα κράτη μέλη του ευρωπαϊκού νότου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας της να σχολιάσει «τις επιδόσεις και τις προοπτικές της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ε.Ε., αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα, ο Δ. Παπαδημούλης ζητά από την Κομισιόν πληροφορίες για τα μέτρα που μελετά και σχεδιάζει «στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020 για την προώθηση πολιτικών συνοχής, ειδικά στις χώρες του νότου».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

«Στην πρόσφατη έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Βertelsmann, με τίτλο «Social Justice in the EU 2016″, αναλύονται οι παράμετροι κοινωνικής δικαιοσύνης στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη. Ειδικότερα, σε δύο από τις παραμέτρους, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική συνοχή, ο Ευρωπαϊκός Νότος καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις. Η δε Ελλάδα, βρίσκεται σταθερά στην τελευταία και την 24η θέση αντίστοιχα.

Ειδικότερα σήμερα που οι πολιτικές συνοχής και ενίσχυσης της πρόσβασης στην αγορά εργασίας είναι αρκετά πίσω από τις πραγματικές ανάγκες πολλών κρατών μελών, προκύπτει η ανάγκη να καλυφθεί το μεγάλο επενδυτικό κενό καθώς και η ανάγκη να υπάρξει στροφή στην κατανομή των πόρων, από τις πιο πλούσιες χώρες προς τις χώρες μέλη της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν τα πιο πολλά προβλήματα.

Ερωτάται η Κομισιόν:

1) Πώς ερμηνεύει τις επιδόσεις και τις προοπτικές της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ε.Ε., αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την κοινωνική συνοχή, ειδικά μετά από τόσα χρόνια πολιτικών μονομερούς λιτότητας;

2) Τι μέτρα μελετά και σχεδιάζει στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020 για την προώθηση πολιτικών συνοχής, ειδικά στις χώρες του Νότου που βρίσκονται σταθερά στις τελευταίες θέσεις των κοινωνικών δεικτών στην Ε.Ε.;»

Tags
Back to top button