Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σταθερή η αύξηση του ΑΕΠ, αναφέρει ο Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρουσιάζει το Μεσοπρόθεσμο Διαρθρωτικό Δημοσιονομικό Σχέδιο 2025-2028 μαζί με τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το έλλειμμα θα παραμείνει αρκετά κάτω από τους κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, στέλνοντας ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις αγορές.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να πετυχαίνει λογικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναλυτικότερα τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα επιτευχθούν είναι αντίστοιχα με αυτά του 2024, δηλαδή 2,4% και πάντως μικρότερα από ό,τι ήταν η αρχική κατεύθυνση της Κομισιόν.

Και αυτό διότι φέτος υπεραποδίδουν ο προϋπολογισμός και η οικονομία, υπογράμμισε.

 

Σταθερή αύξηση του ΑΕΠ



Ο υπουργός τόνισε ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι συντηρητική, διότι «θέλουμε να είμαστε απολύτως ευθυγραμμισμένοι με την ΕΕ».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι μία σειρά από διεθνείς οργανισμούς προβλέπουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ», είπε.

Παρά τις συντηρητικές προβλέψεις το ονομαστικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 232 δισ. ευρώ το 2024 σε 272 δισ. το 2028, ανέφερε ο υπουργός.

Tags
Back to top button